4 april 2005
 

Porsche

Minder turbulentie voor Porsche 911 met Aerokit Cup

4 april 2005 | Porsche biedt per direct voor de Coupe-uitvoeringen van de 911 Carrera en 911 Carrera S de optie Aerokit Cup aan. Dit nieuwe pakket bestaat uit een nieuw front met geïntegreerde voorspoiler en uit een achterklep met spoiler en vast vleugelprofiel.

Naast uitstraling garandeert de nieuwe Aerokit Cup ook een verder verbeterde koersstabiliteit bij hoge snelheden en maakt zo een dynamischere rijstijl mogelijk. Dit is het resultaat van het neutraliseren van de opwaartse kracht (lift) aan de vooras en de generatie van neerwaartse kracht (downforce) aan de achteras.

De vorm van de front- en achtercomponenten ontstond met medewerking van Porsches autosportafdeling, en is nauw verwant aan die van de nieuwe race-uitvoering 911 GT3 Cup. Wat bij de autosport als nauwelijks realiseerbaar geldt, lukte Porsche met de nieuwe Aerokit Cup wel: de uitstekende luchtweerstandcoefficient van de standaard 911 Carrera Coupe en de 911 Carrera S Coupe blijft ook met de grotere frontspoiler en achtervleugel ongewijzigd.

De Aerokit Cup kan direct bij de aankoop van een nieuwe Porsche worden besteld via het Porsche Exclusive-programma voor een prijs van € 7.313,-. Voor de ombouw achteraf is de Aerokit Cup ook beschikbaar via Porsche Tequipment, voor een prijs van € 6.283,- excl. montage.

 
Websitewww.porsche.nl
Deel via