31 maart 2005
 

Lotus

Lotus organiseert Lotus Open Dagen

31 maart 2005 | Op 16 en 17 april aanstaande organiseert Van der Kooi Sportscars bijna traditiegetrouw de Lotus Open Dagen. Twee dagen lang staat het onderkomen van de Lotus-importeur in Lochem geheel in het teken van het beroemde Britse sportwagenmerk. Zo heeft Van der Kooi Sportscars beslag weten te leggen op de vorige maand in Geneve gepresenteerde Lotus Sport Exige 240R en staan er enkele Lotus Exiges in Cup-uitvoering, die dit jaar zullen deelnemen aan de Lotus Cup 2005.

Een van de belangrijkste publiekstrekkers van de Lotus Open Dagen is de Lotus Sport Exige 240R. Deze speciale uitvoering van de Exige, waarvan er maar 50 worden geproduceerd, is uitgerust met supercharger en intercooler en levert een vermogen van 243 pk bij 8.000 tpm en een koppel van 236 Nm bij 7.000 toeren per minuut. Dankzij de technische aanpassingen volbrengt de Sport Exige 240R de sprint vanuit stilstand naar 100 km/u in 4 seconden, accelereert hij in 9,9 seconden van 0-160 km/u en bedraagt de topsnelheid van de Lotus Sport Exige 249 kilometer per uur. Begin maart beleefde de Lotus Sport Exige 240R zijn wereldpremiere op de prestigieuze Autosalon van Geneve en voor Nederland zal er slechts 1 Sport Exige beschikbaar komen.

Lotus

Naast de Sport Exige presenteert Willem van der Kooi tevens twee Lotus Exiges in Cup-uitvoering. Gebaseerd op de Exige is de Cup voorzien van het Performance pakket, waarmee de Exige verandert in een serieuze circuitracer. In deze samenstelling wordt de auto nadat hij de fabriek verlaat door Lotus Motorsport nog eens onderhanden genomen en verandert de Exige in een legale straatracer met circuitkwaliteiten. Het Performance pakket bestaat uit ondermeer sportstoelen met het Exige-logo op de hoofdsteunen, een vierpunts harnas (bij de dealer gemonteerd, alleen voor gebruik op het circuit), een cross bar, acrylbekleding op de deurpanelen, carbon afwerking aan de binnenkant van de deuren en dubbele oliekoelers.

Vanzelfsprekend heeft Van der Kooi Sportscars tijdens de Lotus Open Dagen ook een aantal demoauto's gereed staan voor proefritten. Naast diverse uitvoeringen van de Lotus Elise is ook het topmodel uit die reeks, de 192 pk sterke Lotus Elise 111R, op 16 en 17 april in Lochem present en beschikbaar voor een proefrit. Bovendien beschikt Van der Kooi over een uitgebreide reeks jonge Lotus occasions

Lotus
 
Websitewww.lotuscars.nl
Deel via