23 maart 2005
Porsche Cayenne (2002 - 2010)

Porsche Cayenne (2002 - 2010)

Toyo en Sportec verbreken SUV snelheidsrecord

23 maart 2005 | Recentelijk hebben Sportec en Toyo Tires het wereld snelheidsrecord voor SUV's verbroken. Deze eervolle titel: "fastest SUV in the world" komt op naam van Sportecs coureur Andreas Hodel en zijn Porsche Cayenne Turbo SP600M.

De snelheid van 308,435 km/h verbeterde het huidige record van 282 km/h neergezet door Kleemanns Mercedes ML55K in het jaar 2003. Sportec prepareerde een Porsche Cayenne Turbo met de benodigde mix van maximale prestatie en state-of-the-art technologie welke nodig zijn om het huidige record te verbreken. Het Zwitserse Sportec, opgericht in 1997, is gespecialiseerd in het ontwikkelen van high-end totaal programma's voor diverse autos' en het transformeren van productie modellen naar exclusieve Sportec auto's.

Porsche Cayenne (2002 - 2010)

De Japanse bandenfabrikant Toyo Tires heeft voor de tweede keer in successie bijgedragen aan het verwezenlijken van het nieuwe wereld snelheidsrecord. Het type Proxes S/T is volgens de tuners specifiek geselecteerd om zijn superieure handling, uitstekende prestaties en stabiliteit.

Sportec en Toyo hebben deze prestatie geleverd op het ATP, Automotive Testing Papenburg, high-speed test circuit in Duitsland. ATP is een onafhankelijk test circuit en is wereldwijd een van het modernste circuit voor het testen van automobielen. Sportec, Toyo Tires en de Porsche Cayenne Turbo SP600M hebben dit wederom gedemonstreerd.

 
> De nieuwste tests en het laatste nieuws in je mailbox
Schrijf je nu in voor de gratis Autozine-nieuwsbrief!