23 maart 2005
Volkswagen Fox

Volkswagen Fox

Volkswagen introduceert Fox

23 maart 2005 | Volkswagen onthult op 1 april tijdens de Autoshow van Leipzig een geheel nieuw model: de Fox. Met de Fox maakt Volkswagen haar entree in het segment van de compacte modellen. Het driedeursmodel biedt plaats aan vier volwassenen. Ondermeer ABS en twee airbags zijn standaard, ESP is als extra leverbaar. Het programma van de Fox biedt keuze uit drie verschillende motoren. Op 1 april start de voorverkoop en op 2 juni is hij in de Nederlandse Volkswagen-showroom te bezichtigen. De Volkswagen Fox wordt leverbaar vanaf € 9.995,- (incl. BTW/BPM).
Volkswagen Fox

De Fox is altijd voorzien van een airbag voor zowel bestuurder als voorpassagier, ABS, vier luidsprekers, een in hoogte verstelbare bestuurdersstoel, 14" wielen, comfortknipperlicht (een korte duw tegen de handel is voldoende om de richtingaanwijzer drie keer te laten knipperen) en een opbergvak onder de bestuurdersstoel. De achterbank is optioneel tot 15 centimeter in de lengte te verstellen en de rugleuning is in dat geval in twee delen neerklapbaar. Afhankelijk van de achterbankinstelling heeft de Fox een laadvolume van 260 tot 1.016 liter.

Volkswagen Fox

Het leveringsprogramma start bij de 1.2 liter 40 kW/55 pk sterke benzinemotor. Daarnaast is ook een 1.4 liter (55 kW/ 75 pk) benzinemotor leverbaar. Deze gaat € 11.995,- kosten en is dan voorzien van onder meer stuurbekrachtiging en een in de hoogte en lengte verstelbaar stuur. Dieselaandrijving wordt aangeboden in de vorm van een 1.4 liter, 51 kW/70 pk sterke TDI motor. De prijs voor deze uitvoering begint bij € 14.995,-.

 
> De nieuwste tests en het laatste nieuws in je mailbox
Schrijf je nu in voor de gratis Autozine-nieuwsbrief!