18 maart 2005
Mazda MX-5 (2005 - 2015)

Mazda MX-5 (2005 - 2015)

3e generatie Mazda MX5 verkrijgbaar als Special Edition

18 maart 2005 | Op de New York International Automobile Show 2005 zal Mazda de MX-5 3rd Generation Limited onthullen, een special edition, speciaal voor de lancering van deze meest verkochte roadster aller tijden. Het publiek in New York kan deze auto, waarvan er slechts 3500 worden geproduceerd, vanaf 25 maart bewonderen. Eind dit jaar komen er 75 exemplaren naar Nederland, tijdens de introductie van de nieuwe MX-5 op de Nederlandse markt.

Het interieur en exterieur van deze gelimiteerde editie heeft als opvallende stijlkenmerken extra chroomelementen, die zorgen voor een combinatie van een klassieke en een hedendaagse automobiel. Meest opvallende zijn wel de raamlijst rond de voorruit, de grille en de mistlampen. Maar ook in het interieur vallen de chromen accenten in het instrumentenpaneel en bij de ventilatieopeningen op.

Mazda MX-5 (2005 - 2015)

De MX-5 3rd Generation Limited wordt geleverd met de 2.0 liter benzinemotor die gekoppeld is aan een handgeschakelde zes versnellingsbak. Elk model is voorzien van een speciale badge met daarop het unieke productienummer. De kleur van de auto is Velocity Red, het lederen interieur is karmozijnrood, waarbij de stoelen zijn voorzien van stoelverwarming. De gelimiteerde versie is standaard voorzien van volautomatische airconditioning en een Bose audiosysteem met CD-wisselaar.

De MX-5 3rd Generation Limited is in Nederland in een beperkte oplage van 75 exemplaren leverbaar, gelijktijdig met de introductie van de nieuwe MX-5 op de Nederlandse markt, eind dit jaar. Prijzen zijn nu nog niet bekend.

 
> De nieuwste tests en het laatste nieuws in je mailbox
Schrijf je nu in voor de gratis Autozine-nieuwsbrief!