14 maart 2005
 

Nissan 350Z Roadster

Nissan 350 Z Roadster verkozen tot Cabrio van het Jaar

14 maart 2005 | Nog voor de Nissan 350Z Roadster in Europa geleverd wordt, heeft hij al een prijs gewonnen. De 350Z Roadster is op de Autosalon van Geneve uitgeroepen tot Cabriolet van het Jaar 2005. Een jury van internationale journalisten kende de onderscheiding toe vanwege zijn prestaties en design.

Traditioneel luidt de Cabriolet Committee aan het begin van de Autosalon van Geneve het cabrioseizoen in met de toekenning van de titel 'Cabriolet van het Jaar'. Die eer viel dit jaar te beurt aan de sportieve Nissan. De president van de Autosalon, Claude Sage, overhandigde op de Nissan-stand de award aan Tsunehiro Kunimoto, Project Design Director van Nissan Design.

Nissan 350Z Roadster

"We zijn zeer vereerd met de prijs", aldus Kunimoto. "De eerste 350Z Roadsters zullen vanaf het eind van deze maand in Europa worden geleverd. In Japan en de Verenigde Staten is de Roadster een enorm succes, we zijn optimistisch gestemd over de populariteit van de auto in Europa".

De Nissan 350Z Roadster is een tweezittercabriolet. Hij wordt aangedreven door dezelfde 3,5-liter V6 VQ-motor die in de Coupé te vinden is. De motor levert 280 pk en heeft een koppel van 363 Nm. De kracht wordt via een zesversnellingsbak overgebracht naar de achterwielen. De softtop is elektronisch neerklapbaar in 20 seconden.

 
> De nieuwste tests en het laatste nieuws in je mailbox
Schrijf je nu in voor de gratis Autozine-nieuwsbrief!