12 maart 2005
 

TomTom

TomTom komt met Navigator versie 5

12 maart 2005 | TomTom lanceert een nieuwe en verbeterde versie van zijn bekroonde navigatiesoftware: Navigator 5 voor PDA's. Navigator 5, verkrijgbaar als gewone en draadloze versie, voorziet de reiziger van kaarten en informatie om gemakkelijk en zonder stress te reizen. Of dat nu per auto, per fiets of te voet is.

De verbeterde functionaliteit van Navigator 5 behelst onder meer de beschikbaarheid van de nieuwe, optionele TomTom Plus diensten: actuele informatie zoals verkeersopstoppingen en weersomstandigheden, andere stemmen, de mogelijkheid om routepunten (tankstations, hotels, parkeergarages en dergelijke) aan de eigen wensen aan te passen, extra kaarten te downloaden en nog veel meer. Navigator 5 is TomTom's meest omvattende navigatieoplossing voor PDA's.

"Navigator 5 gaat verder dan elke andere beschikbare navigatieoplossing op een handheld en is eigenlijk iets wat elke PDA-gebruiker moet hebben", zegt Harold Goddijn, Chief Executive Officer van TomTom. "Nieuwe mogelijkheden zoals betere dekking van de kaarten en kaarten die gedownload kunnen worden, zorgen ervoor dat gebruikers de snelste en kortste route voor hun reis kunnen volgen, zoals ze dat van TomTom verwachten".

TomTom

Bij de draadloze versie van Navigator 5 zit ook de nieuwe TomTom Bluetooth draadloze GPS-ontvanger, een klein lichtgewicht apparaatje dat in tas, jas- of broekzak past. De gevoeligheid voor GPS-signalen is verbeterd.

Met de verbeterde Itinerary Planner - standaard in Navigator 5 - kunnen reizigers complexe routes met meer bestemmingen en met meer tussenstops plannen dan voorheen mogelijk was. Als de tussenstops worden geprogrammeerd voordat de reis begint, rekent Navigator 5 uit wat de meest efficiente route is. De integratie met de contactgegevens op de PDA zorgt ervoor dat reisbestemmingen rechtstreeks uit het adresboek gehaald kunnen worden.

TomTom Navigator 5 komt in mei 2005 op de markt. De prijzen van de gewone en de draadloze versie worden binnenkort bekendgemaakt. De kaarten worden geleverd door TeleAtlas, wereldwijd leverancier van digitale kaarten.

TomTom
 
Websitewww.tomtom.nl
Deel via