3 maart 2005
Cadillac BLS

Cadillac BLS

Cadillac BLS zal in Zweden worden geproduceerd

3 maart 2005 | General Motors heeft tijdens de motorshow van Geneve bekendgemaakt dat de nieuwe Cadillac BLS in GM's fabriek Trollhättan in Zweden geproduceerd zal worden. De BLS zal naar verwachting in het voorjaar van 2006 op de markt komen. Een showmodel van de Cadillac BLS wordt tentoongesteld op de motorshow van Geneve 2005.

GMs Fabriek Trollhättan heeft een lange traditie in het produceren van premium producten voor wereldwijde markten. Vanaf 2006 zal GMs fabriek de Cadillac BLS, de Saab 9-3 en de Saab 9-5 gaan produceren.

Cadillac BLS

De Cadillac BLS is speciaal ontwikkeld om aan de specifieke eisen van de Europese klant te voldoen. De voorwiel aangedreven vierdeurs sedan met zijn scherp gelijnde uiterlijk, wigvormig en elegante interieur, continueert Cadillac's karakteristieke stijl.

Technisch gezien zal de Cadillac BLS in de geschiedenis van het merk een nieuw tijdperk inluiden. Voor het eerst zal er een common-rail turbodiesel verkrijgbaar worden. Evenals de benzinemotor, zal de dieselmotor op het gebied van prestaties aan de bovenkant van de markt worden gepositioneerd.

 
> De nieuwste tests en het laatste nieuws in je mailbox
Schrijf je nu in voor de gratis Autozine-nieuwsbrief!