21 februari 2005
 

Nissan Zaroot

Nissan toont Zaroot conceptcar in Geneve

21 februari 2005 | De Zaroot is een wereldprimeur in Geneve. Het is een studiemodel voor een sportief gelijnde SUV. Alle traditionele kenmerken van een 4WD, inclusief de capaciteiten om zich door zwaar terrein te worstelen, zijn in dit geval verpakt in een futuristische styling.

Het design is strak met duidelijke lijnen en scherpe hoeken. De auto komt solide en stoer over. De Zaroot straalt kracht en veiligheid uit. Het zijn vertrouwde themas voor een SUV, terwijl de vleugeldeuren getuigen van een totaal afwijkende blik van de ontwerpers. De deuren domineren de flanken van de Zaroot. Ze bestrijken het hele deel vanaf de voorste dakstijl tot de achterkant. De Zaroot heeft geen middenstijl.

Nissan Zaroot

Door hun vijfhoekige vorm geven de deuren de Zaroot een heel kenmerkend gezicht, waarbij de boogvormige daklijn weer aansluit bij het design van de jongste generatie conceptautos van Nissan. Zo ontstaat een heel sportief totaalbeeld op een manier die tot dusver nauwelijks voorkwam in het SUV-segment.

Het futuristische spreekt ook uit de styling van voor- en achterkant. De Zaroot heeft een stompe neus, die maar een fractie voor de wielen uitsteekt. Centraal staat de herkenbare Nissan-grille met links en rechts verticale koplampen, die het gezicht van de Zaroot iets technisch geven.

Nissan Zaroot
 
Websitewww.nissan.nl
Deel via
 
 
> De nieuwste tests en het laatste nieuws in je mailbox
Schrijf je nu in voor de gratis Autozine-nieuwsbrief!