14 februari 2005
 

Nissan Micra (2003 - 2010)

Tijdelijk aanbod: Nisan Micra Forza

14 februari 2005 | Speciaal voor sportieve rijders is er het nieuwste actiemodel van Nissan: de Micra Forza, een model dat de dynamische kant van de Micra benadrukt. De Forza-uitvoering heeft sportieve looks en is voorzien van een aantal veelgevraagde extra accessoires. Voor 13.795 euro staat het actiemodel in de prijslijsten, wat een klantvoordeel van 900 euro betekent.

De Visia-uitvoering van de Nissan Micra vormt de basis voor de Micra Forza. De Micra Forza heeft een uitrusting met onder meer stuurbekrachtiging, een boordcomputer met bediening vanaf het stuurwiel, elektrisch bedienbare ramen, ABS, airbags en portiervergrendeling met afstandsbediening.

Bovenop de standaarduitrusting heeft de Micra Forza een aantal extra's. Zo heeft de Forza bijvoorbeeld donkere binnenbekleding en een met leer bekleed stuurwiel, terwijl titanium accenten rond de instrumenten en de luchtroosters in het dashboard voor een hightech sfeer zorgen. Titanium accenten zijn ook terug te vinden rond de deurgrepen en rond het bedieningspaneel van de standaard aanwezige radio/cd-speler.

Nissan Micra (2003 - 2010)

Het dynamische karakter van de Micra Forza wordt aan de buitenzijde benadrukt door de lichtmetalen 15-inchwielen en de antracietkleurige achterspoiler, die de Micra Forza net als de zwarte koplampafwerking gemeen heeft met de Tekna-uitvoering. De deurgrepen en de elektrisch bedienbare buitenspiegels zijn in dezelfde kleur gespoten als de carrosserie. De klant heeft keuze uit zes carrosseriekleuren.

De Micra Forza is voorzien van een 80 pk sterke 1,2-liter injectiemotor, die met een handbediende vijfversnellingsbak of met viertrapsautomaat verkrijgbaar is. Behalve deze benzinemotor is er ook een 1,5-liter dCi-dieselmotor leverbaar, die 82 pk levert dankzij common-railtechniek en een turbo met intercooler.