7 februari 2005
 

Cadillac STS

Cadillac maakt prijzen STS bekend

7 februari 2005 | Het nog jonge Cadillac & Corvette Europe geeft zijn debuut op de AutoRAI glans mee. De spotlights staan daarbij vooral gericht op de primeur van de Cadillac STS, die vanaf mei in de showrooms staat. Maar ook nieuwe uitvoeringen van de XLR en CTS moeten de aandacht trekken.

Een belangrijk nieuwsfeit is de onthulling van de STS prijzen. De 257 pk sterke 3.6 liter V6 STS is leverbaar vanaf 62.950 euro. De meest luxe Cadillac STS 4.6 liter V8 uitvoering in 'Launch Edition' komt op 83.950 euro.

Een greep uit het standaardpakket: snelheidsafhankelijke stuurbekrachtiging, klimaatregeling met twee zones, cruise control en een Bose audio installatie met cd-wisselaar. De centrale deurvergrendeling werkt in combinatie met sleutelvrije toegang en de STS start met een drukknop. Er is ook een voorprogrammeermogelijkheid voor de individuele favoriete afstelling van elektrisch bedienbare stoelen, -stuurkolom, spiegels, audio-installatie en klimaatregeling. Verder behoren zaken als lederen bekleding, een met leder bekleed stuurwiel, stembediening, alarmsysteem, bandendrukcontrole en een ultrasoon werkende parkeerhulp tot de standaarduitrusting. Als optie is de STS leverbaar met Adaptive Cruise Control.

Cadillac STS

De STS in 'Launch Edition' beschikt onder andere over een surround systeem met 15 luidsprekers en DVD Audio. Verder is er een DVD wisselaar aan boord en wordt het geheel gecombineerd met een DVD satelliet navigatiesysteem. De 'Launch Edition' beschikt verder over een uitbreiding van de stoelverwarming, extra verstelmogelijkheden van de voorstoelen en een interieurafwerking met hout.

Ook andere Cadillac modellen profiteren van deze nieuwe fase in de comeback van het merk in Europa. De XLR is er in het vervolg vanaf 114.950 euro. De CTS is nu beschikbaar in nieuwe uitvoeringen. Er is een keuze uit twee nieuwe V6 motoren, 2.8 liter en 3.6 liter, en die zijn desgewenst leverbaar met een automatische vijfversnellingsbak of een handgeschakelde zesversnellingsbak. Als zogenaamde Business Edition krijgt de CTS zonder meerprijs een DVD satelliet navigatiesysteem mee. De CTS is leverbaar vanaf 43.850 euro.