29 januari 2005
Smart ForTwo (2003 - 2007)

Smart ForTwo (2003 - 2007)

Geslaagde recordpoging: 16 kinderen in een Smart ForTwo

29 januari 2005 | Het kinderprogramma blinQ, dat iedere werkdag om 16.40 uur bij de EO te zien is op Nederland 3, stond vorige week in het teken van records. In dat kader wilde het programma zelf ook een recordpoging organiseren en stelde de vraag: "Hoeveel kinderen passen er in een Smart ForTwo?" De leerlingen van Groep 8 van de Openbare Basisschool "De Ploeg" uit Laren (N.H.) wilden graag aan deze recordpoging meewerken.
Smart ForTwo (2003 - 2007)

En wat bleek? Niet minder dan 16 kinderen pasten in de Smart! Daarmee was een recordvermelding in het Guinness Book of Records een feit. "We hadden voor de smart fortwo gekozen omdat dat een leuke, compacte auto is", vertelt Sanne Hekman van het programma blinQ. "De smart was volledig standaard, er was niets uitgehaald". De reacties van de kinderen waren heel enthousiast. Daarnaast waren ze verbaasd te zien hoe ruim de Smart ForTwo van binnen is, ondanks zijn compacte afmetingen.

Smart ForTwo (2003 - 2007)

Al eerder zijn Smarts gebruikt voor spraakmakende recordpogingen. Zo reed bijvoorbeeld vorig jaar een Smart Roadster via twee getrokken staaldraden tegen de televisietoren in Stuttgart op.

 
> De nieuwste tests en het laatste nieuws in je mailbox
Schrijf je nu in voor de gratis Autozine-nieuwsbrief!