25 januari 2005
 

Chevrolet

Chevrolet gaat in winterrally op zoek naar roots

25 januari 2005 | Sinds 1 januari 2005 is Nederland een nieuw automerk rijker. Chevrolet Nederland per die datum begonnen met de import en verkoop van auto's van het merk Chevrolet onder het motto: "Chevrolet: four wheels and a heart". In eerste instantie gaat het daarbij nog om door GM Daewoo geproduceerde modellen, maar op termijn zal Chevrolet haar modelprogramma uitbreiden met producten vanuit de wereldwijde General Motors structuur. "En wat is er dan mooier om voor klanten een tocht naar de geboorteplaats van de oprichter van ons merk te organiseren", verklaart Pieter Stokman, PR-manager van Chevrolet Nederland.

Als onderdeel van de introductiecampagne organiseert Chevrolet begin februari de Chevrolet Winterrally, waarbij klanten en prospects met de nieuwe Chevrolet Nubira Stationwagon vijf dagen lang op zoek gaan naar de roots van Louis Chevrolet, de Zwitser die aan de basis van het wereldmerk stond. De tocht start op de stand van Chevrolet op de AutoRAI. Van daaruit voert de winterse toertocht, waarin snelheid absoluut geen rol speelt, naar de geboorteplaats van Chevrolet, het Zwitserse La Chaux-de-Fonds, om vervolgens via het Franse Beaune, waar Chevrolet jarenlang woonde, weer terug naar Nederland te keren.

Chevrolet

Geinteresseerden die voor eind januari een proefrit maken in een van de nieuwe Chevrolet-modellen maken kans op een plaats in de "hot seat" van een Chevrolet Nubira Stationwagon. Nogmaals Stokman: "de deelnemers worden op de AutoRAI-stand door Miss Nederland weggevlagd. Een betere start is nauwelijks denkbaar. Via een kaartlees-route rijden de deelnemers gedurende vijf dagen, van 9 t/m 13 februari, met de pas geintroduceerde nieuwe Chevrolet Nubira Stationwagon via een winterse route naar Zwitserland en via Frankrijk weer terug. De Nubira's zijn uiteraard allemaal voorzien van winterbanden en voor noodgevallen een navigatiesysteem". Hoewel er absoluut geen sprake is van een snelheidsaspect, komt het in de Chevrolet Winterrally wel aan op een goede rij-ervaring en enige kaartleescapaciteiten.

Chevrolet
 
Websitewww.chevrolet.nl
Deel via