21 januari 2005
 

Volvo T6 Roadster

Volvo T6 Roadster uitgeroepen tot Hot Rod of the Year

21 januari 2005 | Een wel heel bijzondere Volvo is onlangs door het toonaangevende Amerikaanse tijdschrift Hot Rod (sinds 1949) tot "Hot Rod of the Year" uitgeroepen.

"Een van de meest spectaculair vervaardigde hot rods die ooit de pagina's van dit of welk ander tijdschrift ook zal sieren. Deze auto zet een standaard neer die slechts weinigen ooit zullen bereiken. Bovendien is het de eerste buitenlandse auto die de nummer één-plaats in onze jaarlijkse top 10 haalt", aldus het Amerikaanse tijdschrift Hot Rod. Het magazine beschrijft sinds 1949 de (Amerikaanse) hot rod-cultuur waarin auto's tot in detail worden omgebouwd tot extreem presterende en uitziende vierwielers, en zette daarmee wereldwijd een trend. De Amerikaanse tijdschriftschappen zijn vandaag de dag gevuld met tientallen soortgelijke titels, maar ook buiten de Verenigde Staten maken hot rods een grote opmars.

Volvo T6 Roadster

Des te passender dat Hot Rod dit jaar voor het eerste een Europese auto tot "Hot Rod of the Year" uitriep. De winnende auto werd met de hand gemaakt door de Zweed Leif Tuffvesson, in het dagelijks leven bouwer van conceptcars bij Volvo. Het Volvo-logo op de neus komt dan ook niet uit de lucht vallen, want ook mechanisch leunt de hot rod sterk op Volvo-techniek. Vlak voor de achteras werd een gemodificeerde zescilindermotor met dubbele turbo uit de Volvo S80 dwars geplaatst. Het chassis bestaat uit een spaceframe van staal en de carrosserie is van aluminium en carbonfiber.

Volvo T6 Roadster
 
Websitewww.hotrod.com
Deel via
 
 
> De nieuwste tests en het laatste nieuws in je mailbox
Schrijf je nu in voor de gratis Autozine-nieuwsbrief!