19 januari 2005
 

Cadillac DTS

Nieuwe Cadillac voor nieuwe president

19 januari 2005 | Deze week rijdt er tijdens de presidentiele inaugurale parade een diepzwarte Cadillac DTS limousine door de straten van Washington. Cadillac laat met deze limousine voor het eerst zien welke richting het Amerikaanse automerk opgaat met het design van de Cadillac DTS voor modeljaar 2006.

Net als de nieuwe DTS is de presidentiele limousine een statement op het gebied van styling, waarbij Cadillacs huidige, kenmerkende designelementen in het ontwerp van de voor- en achterzijde van het voertuig zijn opgenomen. Daaronder vallen bijvoorbeeld de voor Cadillac kenmerkende egg-crate-grille met centraal geplaatst embleem, de diamantachtige verticaal geplaatste xenonkoplampen en de moderne LED-achterlichten.

George W. Bush, de president van de Verenigde Staten, zal de eerste zijn die in de Cadillac DTS limousine plaatsneemt. Inmiddels is het traditie dat de president van de Verenigde Staten tijdens de inaugurale parade over Pennsylvania Avenue het publiek toezwaait vanuit een Cadillac. De nieuwe Cadillac DTS limousine heeft niet alleen een nieuw design, maar ook een unieke constructie. De limousine is met de hand gebouwd en gespoten in Jet Black, een diepzwarte kleur met een blanke toplaag. Het voertuig is beduidend langer, breder en hoger dan het DTS-productiemodel dat later dit jaar op de markt komt. De presidentiele limousine is uiteraard voorzien van hypermoderne protectie- en communicatiesystemen om optimale veiligheid te kunnen bieden.

Cadillac DTS

Het interieur van de nieuwe limousine biedt comfort en een goed uitzicht aan zes passagiers. De achterstoelen zijn voorzien van een Executive-pakket, dat onder meer een opklapbare desktopcomputer bevat. De achterstoelen hebben verder een verstelbare rugleuning en een adaptieve zitting die de positie van de persoon in de stoel aanvoelt en de kussens aan zijn of haar zithouding aanpast voor optimaal comfort. Bovendien kunnen de passagiers op de achterstoelen genieten van hun eigen muziekinstallatie met 10-cd-wisselaar. Houten accenten, luxueus blauw leder en blauwe stoffering maken het luxe interieur helemaal af.

In de rugleuningen van de achterstoelen is het presidentiele zegel geborduurd, net als in de bekleding van de achterste portieren. Het presidentiele zegel is ook terug te vinden aan de buitenzijde van deze portieren. Op het rechter voorspatbord is de Amerikaanse vlag geplaatst. De presidentiele vlag kan op het linker voorspatbord geplaatst worden als de president zich in de auto bevindt. Om deze vlaggetjes ook in het donker goed zichtbaar te maken, worden ze beschenen door xenonlampjes.

Op de Autoshow van Chicago begin februari zal het productiemodel van de Cadillac DTS voor het eerst worden tentoongesteld.

Cadillac DTS
 
Websitewww.cadillaceurope.co
Deel via