17 januari 2005
 

Carwatch

Carwatch moet zoeken makkelijker maken

17 januari 2005 | Recent is de zoeksite Carwatch.nl live gegaan. De onafhankelijke redactie van Carwatch.nl beoordeelt sites van autobedrijven op basis van aangeboden merken, type, webdesign en inhoud van de website. Op die manier moet de aangeboden informatie over gebruikte auto's actueler en bruikbaarder worden dan voorheen.

Het idee is volgens de makers ontstaan uit frustratie tijdens het zoeken naar een occasion via de bestaande autoportals. Op basis van een selectie van gewenst merk en type krijgen ze een enorme lijst vol onbruikbare treffers. Het zoeken naar een gebruikte auto is daardoor lang niet altijd een aangename bezigheid.

Carwatch.nl wil zich vergelijken met een restaurantgids, maar dan in autoland. Carwatch heeft veel voorwerk gedaan en autobedrijven gedetailleerd in categorieën ondergebracht. Hierdoor kan de zoeker snel een selectie opgeven en is het zoeken naar de gewenste auto eenvoudiger. Op dit moment telt de database van Carwatch.nl ruim 1.000 sites. Gezien de enorme belangstelling verwachten de makers dat de teller binnen een jaar op 3.000 sites zal staan.

 
Websitewww.carwatch.nl
Deel via
 
 
> De nieuwste tests en het laatste nieuws in je mailbox
Schrijf je nu in voor de gratis Autozine-nieuwsbrief!