11 juli 2002
 

Aixam brommobiel

nieuwe grote brommobiel bij aixam

11 juli 2002 | 30 centimeter langer en 7 centimeter breder is de nieuwe brommobiel van de Franse fabrikant AIXAM geworden. Hiermee is dit `45 kilometer voertuig zonder rijbewijs' met een recordlengte van 2,90 meter de grootste brommobiel op de markt geworden.

Het nieuws werd wereldkundig gemaakt tijdens de Dealerdag van de importeur, AIXAM Nederland. Iedere belangstellende kan bij de bijna dertig dealers in ons land persoonlijk kennismaken met de nieuwe AIXAM 500, maar ook met haar voorganger de AIXAM Evolution. Niet alleen kan men deze brommobielen aanschouwen, ook kunnen geinteresseerden zelf plaatsnemen achter het stuur voor het maken van een proefrit.

Aixam brommobiel

Ander detail van de nieuwe AIXAM is de forse kofferruimte (1100 liter), die voortaan wordt afgesloten met een achterklep die helemaal doorloopt tot de bodem. Dit betekent dat men niet alleen meer bagage kan vervoeren, maar ook dat de laaddrempel beduidend is verlaagd zodat het comfort verder is toegenomen.

De AIXAM's zijn verder aangemerkt als de stille brommobielen. Het motorblok is namelijk geisoleerd, zodat trillingen en geluid geabsorbeerd worden, terwijl het niveau van afwerking en uitrusting steeds verder zijn verbeterd.

Aixam brommobiel
 
Websitewww.aixam.nl
Deel via
 
 
> De nieuwste tests en het laatste nieuws in je mailbox
Schrijf je nu in voor de gratis Autozine-nieuwsbrief!