5 januari 2005
 

PGO

PGO nu ook in Nederland

5 januari 2005 | Sinds januari wordt het Franse automerk PGO ook op de Nederlandse markt geleverd door PGO Automobiel Nederland. De publieksintroductie zal plaats vinden op de Autorai 2005.

PGO levert momenteel de PGO Speedster II in 6 verschillende uitvoeringen. Het is een met de hand gemaakte open retro sportauto met de techniek, prestaties en betrouwbaarheid van een moderne auto. De PGO Speedster II heeft vanaf juli 2003 een Europese kleinserie type goedkeuring en werd, tot heden, alleen in Frankrijk, Belgie en Italie geleverd.

PGO

Vanaf begin 2005 wordt de auto ook in Nederland geintroduceerd. De sportwagen wordt geheel met de hand gebouwd in Zuid-Frankrijk, en bestaat uit een in eigen huis ontwikkelt buizenchassis en een versterkte kunststof carrosserie. Er wordt gebruik gemaakt van de techniek van Peugeot. De auto heeft een middenmotor en wordt aangedreven door een 2 liter 16 klepper van 138 pk, waardoor een acceleratie van 0 tot 100 binnen de 7 seconden en een topsnelheid van 215 km per uur gehaald kunnen worden. De cabrio is bij zijn ontwikkeling zeer veel getest op het circuit door een bekende Franse formule 3000 coureur waardoor hij een zeer goede wegligging heeft.

De PGO Speedster II is niet alleen voor prestaties ontwikkeld maar men is het comfort en de luxe uitstraling zeker niet vergeten. Deze lifestyle auto kan geheel naar eigen wens worden samengesteld, zodat u in een echt unieke auto rond rijdt. De PGO Speedster II is verkrijgbaar vanaf € 40331,-.

PGO PGO
 
Websitewww.pgoautomobiel.nl
Deel via
 
 
> De nieuwste tests en het laatste nieuws in je mailbox
Schrijf je nu in voor de gratis Autozine-nieuwsbrief!