15 december 2004
 

Chevrolet

Chevrolet Nederland klaar voor de toekomst

15 december 2004 | Precies een maand voor de "Brand-Switch" van Daewoo naar Chevrolet in West Europa is het dealernetwerk in Nederland op orde en volledig berekend op de uitdagende toekomst. Het afgelopen jaar zijn 32 nieuwe dealers aangesteld en de importeur is klaar om Chevrolet vanaf 1 januari 2005 te vertegenwoordigen. Chevrolet is het grootste merk binnen de GM-organisatie met een verkoop van 3,6 miljoen auto's per jaar. Met de komende omschakeling van Daewoo naar Chevrolet zullen deze aantallen naar verwachting drastisch gaan toenemen.

Chevrolet zal met ingang van volgend jaar wereldwijd sterker zijn vertegenwoordigd door de introductie van een compleet nieuwe reeks van kleine, compacte en midden-klasse auto's in geheel Europa, te beginnen in januari 2005. Dat zijn dan vooralsnog de auto's die voor Europa ontwikkeld worden door GM Daewoo in Zuid-Korea, maar over enige tijd zullen meer modellen worden geintroduceerd die worden gefabriceerd in andere productiefaciliteiten binnen het wereldwijde netwerk van General Motors.

Chevrolet

De nieuwe Chevrolet Europe organisatie zal bestaan uit een netwerk van 1.800 dealers, waarvan per eind dit jaar 101 officiele Chevrolet-dealers in Nederland. Begin januari 2005 introduceert Chevrolet de Kalos driedeurs en de Nubira stationwagon, niet lang daarna gevolgd door de fonkelnieuwe Matiz, terwijl begin 2006 ook moderne diesel-motoren leverbaar zullen worden. De nieuwe SUV staat gepland in het voorjaar van 2006.

Bestaande Daewoo-klanten kunnen blijven rekenen op dezelfde garantievoorwaarden. Hun auto's zullen onderhouden worden door de dezelfde dealer- en servicebedrijven die de nieuwe Chevrolets gaan verkopen. De nieuwe organisatie zal haar activiteiten in lijn brengen met de overkoepelende GM Europe Sales, Marketing & Aftersales organisatie.

Chevrolet
 
Websitewww.chevrolet.nl
Deel via