15 december 2004
 

Maybach

Maybach introduceert Variety: opties naar wens van de klant

15 december 2004 | Sinds de introductie twee jaar geleden levert Maybach al meer dan twee miljoen mogelijke opties voor de limousines van het type 62 en type 57 waaruit klanten kunnen kiezen. Nu breidt Maybach deze reeks van af-fabriek leverbare opties nog verder uit. Zo zijn er nu ook diverse individuele business-uitvoeringen en speciaal aangepaste uitrustingen voor luxueuze hotels leverbaar.

Op deze wijze komt Maybach tegemoet aan de wensen van klanten van over de hele wereld, die nog meer mogelijkheden hebben om hun Maybach individueel vorm te geven. Enerzijds breidt Maybach het programma van af-fabriek leverbare opties constant uit, terwijl anderzijds de gespecialiseerde technici zelfs de meest vergaande wensen op het gebied van uitvoering en styling kunnen vervullen. Zo heeft Maybach een uitvoering ontwikkeld op basis van de Maybach 57 ontwikkeld die speciaal is afgestemd op de wensen van internationale hotels. De uitvoering, die ook op de Maybach 62 kan worden toegepast, omvat diverse details en technische oplossingen, zoals eenvoudig toegankelijke opbergvakken achterin, een geintegreerde telefoon en uitklapbare tafeltjes aan de achterkant van de voorstoelen.

Maybach

Een andere uitvoering van het type 57 heeft een interieur dat is afgewerkt met 24-karaats goud in plaats van chroom. Het goud past bij het hout en het Maybach-leer in het interieur. Ook de velgen werden voorzien van een goudkleurige laklaag, waarbij de lak werd aangebracht door middel van een geheel nieuw procede. De ervaring die bij dit project werd opgedaan zorgt ervoor dat de Maybach-technici in de toekomst zelfs de meest vergaande wensen van klanten kunnen vervullen. Ook voor het interieur werden nieuwe mogelijkheden uitgeprobeerd. Zo werd een variant van de Maybach 57 ontwikkeld met dubbelgestikte naden in het leer van de zetels en hoogpolig tapijt van lamsvacht, traditionele elementen voor luxueuze limousines.

Typische stijlelementen die klanten wensen zijn familiewapens of initialen op prominente plaatsen in het interieur van de Maybach. Ook kan het "dubbel-M"-Maybach-embleem in het leer van de portieren worden verwerkt om zo de speciale band van de eigenaar met het merk tot uitdrukking te brengen. Indien gewenst kan ook een kompas in het instrumentenpaneel aan het dak achterin worden aangebracht, zodat de inzittenden achterin zich beter kunnen orienteren. Deze optie wordt vooral gekozen in het Midden-Oosten en Zuidoost-Azie.

Maybach

Een speciaal business-pakket voor het gebruik van laptop computers is al enige tijd leverbaar. Deze Maybach "office on wheels"-uitvoering voorziet tevens in mobiele internettoegang en een printer en kan in samenspraak met de klant verder worden aangepast. Draadloze "bluetooth"-technologie zorgt ervoor dat de laptop computer van de klant kan worden geintegreerd in de auto.

Kopers van een Maybach kunnen al sinds de introductie kiezen uit negen verschillende uitvoeringen. De basis wordt gevormd door het topmodel Maybach 62, met een lengte van 6,17 meter, en de Maybach 57, die 5,73 meter lang is. De Maybach 62 kan ook worden geleverd in de gepantserde Maybach Guard-uitvoering. Deze bescherming voldoet aan de richtlijnen van de High Protection-standard, vastgelegd in de European Protection Class B4. Naast de gesloten versie is er ook een kanteldak of schuifdak leverbaar, dat naar keuze voorin of achterin kan worden geplaatst. Een transparant glazen panoramadak is ook leverbaar. Klanten die prijs stellen op privacy kunnen een glazen separatieruit voor de Maybach 62 bestellen, voor zover dat is toegestaan in het land waar de auto wordt gebruikt. Indien gewenst kan deze ruit ook worden geblindeerd.

Maybach Maybach
 
Websitewww.maybach.nl
Deel via