9 juli 2002
 

Peugeot

nieuw ontwerpcentrum voor psa peugeot citroen

9 juli 2002 | PSA Peugeot Citroen bouwt een ontwerpcentrum dat de kracht van de samenwerking tussen beide merken moet onderstrepen. Het nieuwe designhuis moet de beide merken een uniek en modern gezicht bezorgen.

De eerste steen van het ontwerpcentrum is op 27 juni gelegd bij PSA Peugeot Citroen in Velizy, nabij Parijs, waar zo'n 800 mensen zullen werken aan de Peugeots en Citroens van morgen. Het centrum moet het volgende bijelkaar brengen:

  • Ontwerpstudio's voor de ontwerpers van Peugeot (nu gevestigd in La Garenne, in de buurt van Parijs) en Citroen (nu al in Velizy).
  • Technische staf, research and makers van prototypes alsmede experts op de diverse deelgebieden zoals bodywork, electrinica en telematica.
  • Project teams met leden van de marketing-afdelingen van Citroen en Peugeot.
Peugeot

Het centrum gaat werken met de meest geavanceerde technieken zoals die nu beschikbaar zijn op het gebied van digitale media, CAD-CAM systemen en vitual reality. Het centrum vergt een investering van 130 miljoen euro, waarvan 85 miljoen voor de bouw en 45 miljoen voor de inrichting. Het centrum moet begin 2004 operationeel zijn.

Peugeot
 
Websitewww.peugeot.nl
Deel via
 
 
> De nieuwste tests en het laatste nieuws in je mailbox
Schrijf je nu in voor de gratis Autozine-nieuwsbrief!