14 december 2004
 

Maserati

Ferrari en Maserati slepen onderscheidingen van Top Gear in de wacht

14 december 2004 | De Ferrari F430, de Maserati MC12 en de Maserati Quattroporte hebben in de '2005 Top Gear Magazine' verkiezing belangrijke prijzen in de wacht gesleept. Het ging daarbij om de titels van respectievelijk 'Supercar of the Year', 'Dream Car of the Year' en 'Limo of the Year'.

De onderscheidingen zullen deze maand onder meer belicht worden in het TV-programma Top Gear op de BBC. Ieder jaar testen de rijders van Top Gear meer dan driehonderd auto's tijdens duizenden kilometers op wegen en circuits over de gehele wereld. Daarna wordt besloten welke autos zich nu echt onderscheiden.

Maserati

BBC Top Gear Magazine redacteur Michael Harvey: "Deze onderscheidingen komen uit het hart, niet van de testbaan. Wij eisen geen absolute objectiviteit, maar wie is wel helemaal objectief wanneer een auto wordt gekocht; vaak komt het uiterlijk toch op de eerste of tweede plaats. Wij vinden echter wel dat we weten waarover we praten en deze recente lijst van aanwinsten voor onze hall of fame zijn auto's die een zekere ongeevenaard, onderscheidend vermogen hebben in hun concept of in hun uitvoering. En in veel gevallen allebei. Het zijn voortreffelijke auto's maar lopen er niet mee te koop".

2004 is een druk jaar geweest voor Ferrari en Maserati, met de introductie van vijf nieuwe modellen en het opzetten van fabrieks importeursvestigingen om de belangrijkste markten te bedienen. Ferrari Maserati West Europe is daarom verheugd dat haar inspanningen niet zonder succes zijn gebleven bij het publiek en de media. Het winnen van deze drie belangrijke onderscheidingen de onderneming in haar streven voort te gaan op de ingeslagen weg als onderdeel van Ferrari en Maserati S.p.A.

Maserati Maserati
 
Websitewww.maserati.com
Deel via
 
 
> De nieuwste tests en het laatste nieuws in je mailbox
Schrijf je nu in voor de gratis Autozine-nieuwsbrief!