5 juli 2002
Maybach Maybach

Maybach Maybach

Wereldpremiere Maybach op Wall Street in New York

5 juli 2002 | De allereerste Maybach 62 is afgelopen dinsdag in stijl in New York gearriveerd: aan boord van de Queen Elizabeth 2. De nieuwe limousine stond gedurende de zesdaagse reis beschermd in een glazen kist op het zonnedek van de luxueuze oceaanstomer. Ter hoogte van Pier 90 in de Hudsonrivier, met zicht op West 50th Street in Manhattan, werd de Maybach hangend onder een helikopter aan land gebracht. In het financiele centrum van de westerse wereld, Wall Street, kon het publiek vervolgens voor het eerst kennismaken met de nieuwe top in de automobielwereld. De Europese publieksintroductie volgt eind september op de autosalon van Parijs.

Dat de nieuwe Maybach in New York zijn wereldpremiere beleefde, heeft een goede reden: van de jaarlijkse oplage van zo'n duizend met de hand gebouwde exemplaren zal 40 procent voor de Verenigde Staten zijn bestemd. Een kwart van alle nieuwe Maybachs blijft in Europa, negentien procent is voor Azië en de overige 16 procent gaat in andere werelddelen rijden.

Maybach Maybach

De nieuwe Maybachs behoren tot de absolute top in de autowereld. Het interieur van de langere versie, de 62, is 2,68 meter lang. De ruimte tussen de voor- en achterstoelen bedraagt 1,57 meter. De limousines zijn volledig naar wens van de eigenaren te configureren. Zo is er keuze uit zes kleuren nappaleder, drie houtsoorten en zeventien lakkleuren, eventueel uitgevoerd als two-tone. Van de Maybach 57 en 62 samen zullen per dag gemiddeld niet meer dan vijf exemplaren het Center of Excellence in het Zuid-Duitse Sindelfingen verlaten.

Potentiele Maybach-liefhebbers en -belangstellenden kunnen nu ook terecht op de Nederlandse internetsite: www.maybach.nl. Daarop is onder andere informatie te vinden over de Maybach 57 en 62 en het Center of Excellence, waar Maybach-kopers met assistentie van de Personal Liaison Manager hun eigen limousine kunnen samenstellen. Bovendien zijn op de site vier oldtimers te zien. Onder het kopje `News' staan alle persberichten over Maybach. Ook de internationale site blijft het bekijken waard. Deze is te vinden onder www.maybach-manufaktur.com.

 
> De nieuwste tests en het laatste nieuws in je mailbox
Schrijf je nu in voor de gratis Autozine-nieuwsbrief!