24 november 2004
 

TomTom

TomTom Traffic helpt om files te vermijden

24 november 2004 | Vanaf nu kunnen gebruikers van TomTom Mobile, de navigatieoplossing van TomTom voor smartphones, files vermijden met TomTom Traffic. TomTom Traffic is een abonnementsdienst die live verkeersupdates doorgeeft aan TomTom navigatiesystemen.

Eenmaal op de smartphone geïnstalleerd en geactiveerd, krijgen gebruikers via TomTom Traffic elke paar minuten up-to-date informatie over de actuele verkeerssituatie op hun route. Staat er ergens een file of opstopping, dan kan een alternatieve route gekozen worden, zodat men toch tijdig op de bestemming arriveert.

Voor TomTom Traffic wordt gedetailleerde verkeersinformatie gebruikt van lokale informatiebronnen. Potentiële problemen worden al voor het vertrek getoond, zodat de bestuurder direct de beste route kan kiezen. Mocht de verkeerssituatie op de gekozen route onderweg veranderen, wordt de bestuurder zowel visueel als via een geluidssignaal gewaarschuwd. TomTom Traffic geeft de aard van het verkeersincident weer en laat zien wat de gevolgen zullen zijn voor de reistijd. Indien gewenst, berekent TomTom Mobile een alternatieve route. De bestuurder houdt natuurlijk de controle over de te volgen route.

TomTom Traffic maakt gebruik van GPRS-verbindingen en intelligente compressietechnieken om de datacommunicatie tot een minimum te beperken. TomTom Traffic is een abonnementsdienst, waarbij de gebruiker kan kiezen uit een maandabonnement van € 9,95 of een jaarabonnement van € 49. Klanten kunnen zich aanmelden via www.tomtom.nl, waar ook de benodigde software gedownload kan worden.

 
Websitewww.tomtom.nl
Deel via