23 november 2004
 

Volvo

Volvo lanceert power-versies van XC90, S40 en V50

23 november 2004 | Op een grote accessoireshow in Las Vegas heeft Volvo Cars North America (VCNA) drie bijzondere concept cars onthuld. Het gaat om zeer krachtige versies van de Volvo XC90, S40 en V50.

De Volvo XC90 PUV (Power Utility Vehicle) heeft de nieuwe V8 van Volvo onder de motorkap, die door middel van tuning en een heuse supercharger zo'n 650 pk levert. Om zijn karakter te onderstrepen is het uiterlijk van de XC90 ook flink onder handen genomen. Mede door de opvallende rode lak, een verlaagd onderstel (op een terreinauto?), high-performance lichtmetalen wielen (negen inch breed), een diepe voorspoiler en een achtersteven met vier gemodificeerde uitlaatpijpen, ziet de PUV er indrukwekkend uit.

Volvo

Het vernieuwde design van de S40 is door het Californische Evolve Cars Inc., naar het extreme getild. Niet alleen het uiterlijk is aangepast, maar op de 2,5 liter-motor is ook voorzien van een grotere turbo. Hiermee creeert de vijfcilinder 400 pk. Het hoge vermogen is niet het enige opvallende aan de Evolve S40. De 19 inch lichtmetalen wielen, die voor 8,5 inch breed zijn en achter zelfs 11 inch, geven de Evolve een stoer uiterlijk. Evenals de twee dikke uitlaatpijpen en de Formule 1-achtige schokdempers. Uiteraard is ook het remsysteem berekend op de grotere krachten.

De V50 SV (Special Vehicle) is gebaseerd op de standaard T5 AWD (All Wheel Drive), maar is compleet onder handen genomen door het Volvo Special Vehicle-team in Gothenburg. De SV is vooral bedoeld om een jonger publiek aan te spreken. Het exterieur is gebaseerd op het aankomende sportmodel, met onder meer 18 inch lichtmetalen wielen, die inmiddels ook als accessoire te bestellen zijn. De motor en zesversnellingsbak van de V50 SV zijn afkomstig van de V70R en zo aangepast dat het vermogen van 340 pk tot zijn recht komt. De sprint van 0 naar100 km/h duurt 5,5 seconden.

Volvo Volvo
 
Websitewww.volvocars.nl
Deel via
 
 
> De nieuwste tests en het laatste nieuws in je mailbox
Schrijf je nu in voor de gratis Autozine-nieuwsbrief!