19 november 2004
 

Chrysler

Chrysler, Dodge en Jeep tonen conceptcars in Detroit

19 november 2004 | Goede tradities zijn er om in stand te houden en daarom presenteren Chrysler, Jeep en Dodge op de Detroit Motor Show conceptcars die ieder op hun eigen manier een knipoog naar de toekomst geven.

Bij Chrysler debuteert de Firepower conceptcar tijdens de Detroit Autoshow komende januari. Deze Grand Tourer brengt luxe en sportiviteit samen in een koetswerk dat opvalt door zijn vormgeving. De tweezits Firepower heeft een groot glazen dak dat tot aan de kofferklep doorloopt, waardoor de inzittenden op een zeer ruimtelijk gevoel worden getrakteerd. De Firepower is gebouwd op het platform van de Dodge Viper waar voor de gelegenheid een 6,1-liter HEMI-V8 is ingebouwd. Deze motor is nauw verwant aan die van de Chrysler 300C SRT-8, die vanaf komend voorjaar in Amerika beschikbaar is.

Chrysler

Jeep presenteert in Detroit de Gladiator, een lifestyle pick-up, maar tegelijkertijd een echte 4x4. Het uiterlijk van de Gladiator combineert klassieke Jeep-kenmerken als het opzij gemonteerde reservewiel met designideeen voor de toekomst. De Gladiator, die dankzij een canvasschuifdak ook open is te rijden, heeft een veelzijdig interieur. Het meubilair bijvoorbeeld, is zodanig ontworpen dat er indien nodig een bed van gemaakt kan worden. Dat is niet voor niets: deze Jeep kan volgens de makers op plaatsen komen waar geen hotels voorhanden zijn.

Dodge laat de nieuwe Charger debuteren en daarmee keert een legendarische naam terug op de Amerikaanse wegen en circuits. Hoewel de Charger niet voor Europa bedoeld is bedoeld, geeft het uiterlijk van de auto (en dan met name het vooraanzicht) een indruk van de vormgeving van de toekomstige Europese modellen.

Chrysler Chrysler
 
Websitewww.chrysler.nl
Deel via
 
 
> De nieuwste tests en het laatste nieuws in je mailbox
Schrijf je nu in voor de gratis Autozine-nieuwsbrief!