18 november 2004
 

Rover 75 Coupe

Rover toont 75 Coupe conceptcar

18 november 2004 | Het Rover ontwerpteam wilde het eerste eeuwfeest van het Rover merk markeren met een ontwerp dat als meest recent type in de reeks volledig zou passen in de gelederen van beroemde Rover types als de P4, de P5 coupe, de P6 2000 en de SD1 hatchback. Dit is gerealiseerd in de vorm van de Rover 75 Coupe concept car; een tweedeurs uitvoering van de 75 Saloon.
Rover 75 Coupe

Het interieur van het concept model wordt nadrukkelijk bepaald door Yew wood en Tan leder die tekenend en trendbepalend zijn voor de stijl van het interieurdesign van deze auto.

Rover 75 Coupe

Peter Stevens, MG Rovers design directeur licht toe: "Mijn streven is om mensen zich voor een moment te laten afwenden van de laatmoderne ruwheid en eens te laten genieten van de elegante en tijdloze carrosserielijnen van het 75 Coupe ontwerp. Het ware karakter van een Rover komt naar boven door zijn vermogen om een verwennende omgeving te presenteren waarbij comfort en verfijning de hoogste prioriteiten vormen, elementen die ook naar voren moeten komen in de vorm en de details van het uiterlijk van de auto".

Rover 75 Coupe Rover 75 Coupe
 
Websitewww.rover.nl
Deel via
 
 
> De nieuwste tests en het laatste nieuws in je mailbox
Schrijf je nu in voor de gratis Autozine-nieuwsbrief!