16 november 2004
 

Rover GT Concept

De MG TF heeft een broertje gekregen: MG GT Concept

16 november 2004 | Het ontwerpteam van MG Rover heeft de TF als basis genomen en deze gewijzigd in een hedendaagse uitvoering van de MGB GT uit de trendy zestiger jaren. Het resultaat heet MG GT Concept.

De MGB GT auto kon naar keuze worden uitgerust met een paar krachtige motoren in de vorm van een 3-liter lijnmotor (MGC) en een 3.5-liter V8 (MGB GT V8). De ontwikkelingsingenieurs hebben een soortgelijk ontwerp doorgevoerd voor de 2.5-liter KV6 krachtbron. Het vermogen is toegenomen tot 200 pk en de verwachting is dat de MG GT zescilinder van 0 tot 100 accelereert in bijna seconden 6 seconden en een topsnelheid kan bereiken van zo'n 230 km per uur. De snelheidstoename komt deels voor rekening van de aerodynamisch gunstiger vorm van de GT, waardoor het luchtweerstand coefficient is teruggebracht van 0.35 naar 0.31.

Rover GT Concept

Tot de opvallende kenmerken van de MG GT concept car behoren 17" Gunsmoke vijfspaaks OZ aluminium wielen die qua ontwerp overeenkomen met die van de MG XPower SV. De splitterspoiler voor wordt aangevuld door een lange achterspoiler die geintegreerd is in het ontwerp van het kofferdeksel. Hierdoor wordt een hogere neerwaartse druk bij hoge snelheden gerealiseerd. De nieuwe buitenspiegels zijn voorzien van de richtingaanwijzers en herbergen ook de schakeling voor de elektronische deurontgrendeling waardoor in het nieuwe ontwerp de deurhendels voor een fraaier, gladder uiterlijk achterwege konden blijven. Het interieur is afgewerkt met Burgundy Red leder op de stoelen met dezelfde kleurstelling doorlopend over het instrumentenpaneel en de deur panelen.

Peter Stevens, MG Rovers design director verklaart: "Wij willen de MG TF reeks heel graag uitbreiden met de high-performance MG GT die beschikt over een superieure handling, praktische gebruiksmogelijkheden en een schitterend uiterlijk. De KV6 motor combineert een prachtig geluid met een surplus aan motorvermogen en brede vermogenscurve, perfect voor een sportwagen".

Rover GT Concept Rover GT Concept
 
Websitewww.mg-rover.nl
Deel via
 
 
> De nieuwste tests en het laatste nieuws in je mailbox
Schrijf je nu in voor de gratis Autozine-nieuwsbrief!