16 november 2004
 

Maserati Quattroporte V

Maserati Quattroporte is in 2004 de beste import auto in Japan

16 november 2004 | De Maserati Quattroporte, het vlaggenschip van het Italiaanse merk met de Drietand, heeft de onderscheiding "2004 Import Car of the Year" in de wacht gesleept, die wordt toegekend door de Japan Automotive Hall of Fame Association (JAHFA). De overhandigingsceremonie heeft plaatsgevonden in het National Science Museum in Tokio.

De Quattroporte heeft de "2004 Import Car of the Year" volgens de jury te danken aan:

  • De creatie van haar Brand image
  • De tijdloze vormgeving die is bewerkstelligd door de integratie van traditie en vernieuwing
  • Het vakmanschap
  • De verhouding tussen prijs en kwaliteit in dit marktsegment
Maserati Quattroporte V

Deze prijs is een van de vele internationale onderscheidingen die de Quattroporte heeft gekregen, zoals de Red Dot Design Award, een van de oudste en meest belangrijke in de design wereld, de Best Luxury Car in Show, uitgereikt op 28 mei tijdens de British International Motor Show, en de Best Imported "Luxury Sedan" titel, in februari verleend door Auto Motor und Sport, het bekendste Duitse automobielblad.

De Quattroporte werd in Japan voor het eerst onthuld op 22 oktober 2003 tijdens de International Motor Show in Tokio, om vervolgens twee dagen later getoond te worden in de Italiaanse Ambassade in de aanwezigheid van Ferrari - Maserati Group President Luca di Montezemolo, ambassadeur Mario Bova, locale autoriteiten en de internationale automobielpers.

Maserati Quattroporte V

Sinds de verkoopstart in april zijn er meer dan 250 Quattroportes in Japan verkocht en de wachtlijst bedraagt nu al een paar maanden. Het is interessant te zien dat, ondanks dat Japan een land is met rechtsgestuurde auto's, Italiaanse sportwagens zoals de Quattroporte voornamelijk met links stuur worden besteld omdat dat als een exotisch luxe item wordt beschouwd.

 
> De nieuwste tests en het laatste nieuws in je mailbox
Schrijf je nu in voor de gratis Autozine-nieuwsbrief!