8 november 2004
 

Rover

Samenwerking Powertrain en Antonov

8 november 2004 | Powertrain Ltd, onderdeel van Phoenix Venture Holdings en de moeder-maatschappij van MG Rover Group, heeft een samenwerking bekend gemaakt met Antonov, de ontwikkelaar van nieuwe transmissietechnologieen. Vanuit die samenwerking heeft Powertrain Ltd een exclusieve licentie verkregen om een nieuwe, elektronische zestraps automaat en een nieuwe transmissie met dubbele koppeling te produceren. Sinds de twee bedrijven in februari 2004 een intentie-verklaring tot een verregaande samenwerking hebben getekend, hebben Powertrain Ltd en Antonov de technologie van Antonov verder ontwikkeld van een prototype tot een systeem dat inmiddels productierijp is.

Een definitief exemplaar van de vijfde generatie zestraps automaat met een planetair tandwielset is inmiddels in een Rover Streetwise gemonteerd. Gedurende de komende maanden wordt de techniek door OEM's (Original Equipment Manufacturer) getest en die zal in 2006 gereed zijn voor productie. Bovendien zullen de twee ondernemingen het ontwerp- en ontwikkelingswerk van een geheel nieuwe zes- en zeventraps automaat met dubbele koppeling voltooien. Binnen zes maanden zal een rijdend prototype gereed zijn om eveneens door OEM's te worden getest.

"We zijn bijzonder onder de indruk van de technische en consumenten voordelen die de Antonov-techniek biedt", verklaart Fraser Welford-Winton, Managing Director van Powertrain Ltd. "Ik ben er van overtuigd dat we door samen te werken met Antonov producten op de markt kunnen brengen die echt een concurrerend voordeel bieden en die de komende vijf jaar nieuwe klanten aan zullen trekken".

Roumon Antonov namens het gelijknamige bedrijf: "Onze samenwerking met Powertrain Ltd heeft zich de afgelopen zes maanden bijzonder goed ontwikkeld. Hun besluit om een exclusieve licentie te verwerven voor onze producten betekent een belangrijke erkenning voor onze nieuwe technologieen en geeft blijk van een groot vertrouwen in de voordelen die ze bieden".

 
Websitewww.rover.nl
Deel via