5 november 2004
Mini MINI (2000 - 2006)

Mini MINI (2000 - 2006)

Nog meer vermogen voor Mini Cooper S Works

5 november 2004 | John Cooper Works, de tuner uit East Preston, West Sussex, heeft een nieuwe tuning-kit ontwikkeld die de Mini Cooper S tot één van de krachtigste en snelste Mini's aller tijden maakt. John Cooper Works en de Mini dealerorganisatie verzorgen verkoop, service en garantie. De kit is bedoeld voor de modellen Mini Cooper S en Mini Cooper S Cabrio.

De nieuwe John Cooper Works tuning-kit voor de Mini Cooper S is een hoogtepunt in de roemruchte historie van Mini fabriekstuning. De 210 pk / 154 kW bij 6.950 1/min maken de Mini Cooper S tot een sportwagen die de meeste andere automobielen het nakijken geeft. Dan komt er 245 Nm bij 4.500 1/min langs met een souplesse van 80 naar 100 km/h in 5,4 sec in IV. Vanuit stilstand accelereert de Mini Cooper S John Cooper Works in 6.6 sec naar 100 km/h. De topsnelheid is 230 km/h.

Mini MINI (2000 - 2006)

Uitgangspunt bij de nieuwe John Cooper Works tuning-kit voor de Mini Cooper S is het vervangen van de standaard compressor tegen een nieuw exemplaar dat met hogere toerentallen draait en daardoor een hogere vuldruk levert. Dan volgt een reeks verdere modificaties aan de motor om alle andere delen weer in balans te brengen met de hogere vuldruk van de compressor. Daarom krijgt het luchtfilter een extra inlaatklep die vanaf 4.500 rpm opent en de motor in de hogere toerentallen gemakkelijker laat ademen. Een prettige bijkomstigheid is dat als deze klep opengaat de Mini een sonore autosport sound geeft.

Een hogere vuldruk heeft alleen optimaal rendement als ook de doorstroming in de cilinderkop de gasflow geoptimaliseerd is. Vandaar dat twee jaar gewerkt is aan de ontwikkeling van een cilinderkop met gemodificeerde in- en uitlaatkanalen. Nieuwe High Power bougies, nieuwe inspuitventielen met hogere opbrengst en een aangepast motormanagement zorgen verder voor het juiste verloop van het verbrandingsproces en optimaal rendement van het benzine/luchtmengsel. Met de hogere prestaties blijft het verbruik in de ECE-cyclus beperkt tot 8,6 liter per 100 km. Met een gemodificeerde einddemper wordt tenslotte de noodzakelijke tegendruk in het uitlaatsysteem aan de nieuwe omstandigheden aangepast.

Mini MINI (2000 - 2006)

De in het voorjaar van 2003 geintroduceerde John Cooper Works tuning-kit zorgde in de Mini Cooper S tot op heden al voor een vermogen van 200 pk / 147 kW. In de eerste 18 maanden na de marktintroductie zijn over de gehele wereld meer dan 6.000 Mini's Cooper S met deze tuning-kit omgebouwd. Om ervoor te zorgen dat Mini Cooper S rijders die meteen kozen voor de John Cooper Works kit nog steeds de krachtigste Mini aller tijden kunnen rijden, heeft John Cooper Works een upgrade-kit samengesteld. De aanvulling bestaat uit het nieuwe luchtfilter met extra inlaatklep en de gemodificeerde inspuitventielen en levert daarmee een vermogenswinst van 10 pk / 7 kW.