4 november 2004
Hummer H3

Hummer H3

Hummer introduceert H3

4 november 2004 | Met de H3 lanceert Hummer een SUV die bedoeld is voor de Europese automobilisten. Zoals zijn typenaam al aangeeft, is de compleet nieuwe H3 het derde model in de Hummer serie. Hij betreedt een voor het jonge Amerikaanse merk compleet nieuw terrein.

Met zijn uitstraling is de H3 meteen herkenbaar als Hummer. Ook de karakteristieke zeven sleuven in de grille, de ronde koplampen in een vierkante behuizing en de verticale positie van de ramen dragen daar nadrukkelijk aan bij. De Hummer H3 meet om precies te zijn 474 centimeter, bij een breedte en hoogte van 189 centimeter. Dat is 43 centimeter korter, ruim 15 centimeter smaller en bijna 17 centimeter lager dan de Hummer H2.

Hummer H3

Met een combinatie van een onafhankelijke voorwielophanging met dubbele triangels en torsievering en moderne achterwielophanging met het zogenaamde Hotchkiss ontwerp (meervoudige bladveren en een torsiestabilisator) claimt de Hummer H3 zowel op de grote weg als in het terrein goede rijeigenschappen. Wie extreme plannen heeft, kan kiezen voor een optioneel Off-Road Adventure pakket dat de H3 grotere terreinmogelijkheden geeft.

De H3 kan tegen een richel of rotsblok van 40 centimeter hoog opklimmen, mag 40 graden overhellen en heeft geen enkel probleem met een riviertje van ruim 60 centimeter diep. Daarbij verricht de elektronisch geregelde vierwielaandrijving met een hoge- en lage gearing (Borg-Warner) goede diensten. Het systeem wordt aangevuld met een inschakelbare blokkering van het differentieel achter, tractiecontrole, beschermplaten onder de voertuigbodem en GM StabiliTrak stabiliteitsregeling.

Hummer H3

Onder de motorkap is een aangepaste versie van de lichtmetalen Vortec 3500 krachtbron te vinden. Hij is uitgerust met variabele klepbediening, vier kleppen per cilinder en twee bovenliggende nokkenassen. De vijfcilinder lijnmotor levert 220 pk en een trekkracht van 305 Nm. De loop van de vijfcilinder wordt verbeterd met dempende balansassen. Overigens kan de H3 koper kiezen uit handmatig geschakelde vijfversnellingsbak en een vierversnellingsautomaat.

De Hummer H3 viert zijn Europese debuut tijdens de komende Autosalon van Geneve in maart 2005 en de levering zal in Europa naar verwachting rond juli beginnen. In Nederland zal een Hummer H3 rond de 70.000 euro gaan kosten.

 
> De nieuwste tests en het laatste nieuws in je mailbox
Schrijf je nu in voor de gratis Autozine-nieuwsbrief!