8 oktober 2004
 

Rover

MG Rover schrijft ontwerpwedstrijd uit

8 oktober 2004 | MG en Rover bestaan dit jaar respectievelijk 80 en 100 jaar, een bijzondere mijlpaal voor twee traditionele Britse automobielmerken. Dit jaar werden de modelprogramma's van zowel MG als Rover nagenoeg volledig vernieuwd, met nieuwe modelseries van de Rover 25, 45 en 75 en de potente MG ZT 260 (met achtcilinder motor en achterwielaandrijving) naast de vernieuwde ZR-, ZS- en ZT-modellen.

Traditie is de basis voor een vooruitblik. Ernst Jan Bakker CRM manager MG Rover Nederland: "Dit najaar staan veel activiteiten in het teken van onze jubilea en bijbehorende consumentenactie, waarbij we kopers van een nieuwe MG of Rover 3 jaar gratis onderhoud, 3 jaar fabrieksgarantie en 3 jaar hulp onderweg bieden. Ook onze bestaande klanten willen we op ludieke wijze bij onze jubilea betrekken. Daarom organiseren we een designwedstrijd ter gelegenheid van onze jubilea. Naast bestaande klanten roepen we ook studenten van diverse opleidingen ertoe op hun ontwerp voor een nieuwe MG of Rover bij ons in te dienen".

De tekentafels zijn vrij voor de deelnemers aan de designwedstrijd van MG Rover. Het ontwerp voor de nieuwe Rover of MG kan op diverse manieren worden ingediend. Als een artistieke schets, als een computertekening of zelfs als schaalmodel. In principe is alles mogelijk, als de inzending maar jureerbaar is.

Rover

Alle inzendingen worden beoordeeld door een jury bestaande uit: Car designer Peter Stevens (ontwerper van onder andere de McLaren F1 en MG XPower SV), Marjolein Goos (Marketing & PR Manager MG Rover Nederland), Ernst-Jan Bakker (CRM Manager MG Rover Nederland), Frank Kloppert (Directeur Uitgeverij Readershouse), Ton Roks (Hoofdredacteur Autovisie en Jurylid Auto van het Jaar), Bert van den Dool (presentator/programmamaker) en Marit van Bohemen (actrice/ presentatrice). De prijsuitreiking vindt plaats tijdens de komende AutoRAI.

De winnende amateur-inzending wordt beloond met een luxe arrangement bestaande uit drie overnachtingen voor twee personen in een van de mooiste Best Western Hotels in Engeland, inclusief de boottocht (Stena Line). De tweede prijs bestaat uit twee korte hotelvakanties in Nederland voor twee personen en de derde prijs wordt gevormd door drie MG Rover cadeaucheques van 250 euro elk, te verzilveren in de shop bij de MG Rover dealer. Het winnende studententeam mag een geheel verzorgd bezoek brengen aan de MG Rover fabriek in Engeland, waar een ontmoeting met de ontwerpingenieurs op het programma staan.

De inzending kan t/m 31 december van dit jaar worden ingeleverd bij de MG Rover dealer of bij MG Rover Nederland in Vianen.

Rover
 
Websitewww.rover.nl
Deel via