17 september 2004
 

Spyker

Spyker Double 12 R LeMans te gast bij ministerie van OC&W

17 september 2004 | Van 13 tot 24 september 2004 staat de Spyker Double 12 R Le Mans in de hal van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW). De komst van de auto is een eenmalig initiatief van de Kunstcommissie van OCW.

Aanleiding voor de aanwezigheid van juist de Spyker is Prinsjesdag, de dag waarop Koningin Beatrix en Kroonprins Willem Alexander zich met de Gouden Koets naar het Binnenhof begeven. De Gouden Koets is ook een Spyker, en een bekend voorbeeld van mobiel erfgoed. De gebroeders Spijker bouwden de koets in 1898. Het was het inhuldigingsgeschenk van de Amsterdamse burgerij aan de jonge Koningin Wilhelmina. In datzelfde jaar bouwden ze ook hun eerste auto.

Spyker

De Spyker is tegelijkertijd een aansprekend voorbeeld van hoe leuk en uitdagend techniek kan zijn, en sluit daarmee aan bij de kabinetsdoelstelling om meer jongeren voor technische opleidingen te laten kiezen.

Medy van der Laan, Staatssecretaris Cultuur zegt: "Het merk Spyker symboliseert verbeeldingskracht, lef en doorzettingsvermogen. Dit zijn eigenschappen waarmee ook OCW zich verbindt". Victor Muller, CEO van Spyker Automobielen: "Wij vinden het een hele eer en zijn er uitermate trots op dat het Ministerie Spyker beschouwt als onderdeel van het nationaal mobiel en cultureel erfgoed. Het geeft cachet aan het merk Spyker en ondersteunt ons doel om een echt Nederlands product te creeren dat in binnen- en buitenland door velen wordt gewaardeerd".

Spyker Spyker
 
Websitewww.spykercars.com
Deel via
 
 
> De nieuwste tests en het laatste nieuws in je mailbox
Schrijf je nu in voor de gratis Autozine-nieuwsbrief!