7 september 2004
 

Volvo S80 (1998 - 2006)

Volvo S80 leverbaar in Sapphire uitvoering

7 september 2004 | Eind september krijgt de Volvo S80 er tijdelijk een nieuwe versie bij: de S80 Sapphire. In Nederland is hij slechts in een zeer beperkte oplage van 150 stuks leverbaar. Maar dat is zeker niet het enige bijzondere van Volvo's topmodel.

De Sapphire-uitvoering is leverbaar op alle motorvarianten van de Volvo S80 (met uitzondering van de Bi-Fuel-versies). Het model is te herkennen aan de speciaal afgewerkte grille, metallic lak (keuze uit vijf verschillende kleuren) en lichtmetalen wielen met Black Chrome-finish. Het interieur is standaard uitgerust met leder in de nieuwe kleurencombinatie Off Black/Arena. Het exclusieve karakter wordt versterkt door de Black Chrome-inleg op dashboard, middenconsole en portieren.

Daarnaast is de Sapphire-uitvoering van de Volvo S80 standaard uitgerust met onder meer Electronic Climate Control, verwarmbare voorstoelen, elektrisch instelbare bestuurdersstoel met geheugen, Bi-Xenon en koplampreinigingsinstallatie. De totale waarde van al deze items bedraagt € 10.925,-. De Sapphire-koper betaalt voor dit rijke pakket extras echter nog niet de helft van dat bedrag.

Volvo S80 (1998 - 2006)

De Volvo S80 Sapphire is met een aantal opties verder uit te breiden. Zo biedt de Season-line met zijruiten voor van waterafstotend glas en de zijruiten voor en achter van gelaagd glas en zonwerende voorruit , meer veiligheid en comfort. Ook de Sports line met het Four-C-onderstel kan optioneel op de Volvo S80 Sapphire worden besteld.

De Volvo S80 Sapphire is leverbaar vanaf € 43.290,-.

 
> De nieuwste tests en het laatste nieuws in je mailbox
Schrijf je nu in voor de gratis Autozine-nieuwsbrief!