5 september 2004
 

Hummer

Kroymans importeert Hummer

5 september 2004 | Opvallend nieuws voor de liefhebbers van het terreinautomerk Hummer. Tot op heden werden de grote heavy duty terreinauto's niet officieel in ons land geimporteerd, maar daar komt nu verandering in. De Kroymans organisatie sloot onlangs met het Amerikaanse General Motors een licentieovereenkomst af voor Hummer in de Benelux en Duitsland. Kroymans Hummer B.V. wordt voorlopig gevestigd bij Cadillac Europe in Houten. In de showroom komt daar de Hummer H2 SUV en binnenkort de Hummer H2 SUT te staan. Die laatste betreft de onlangs in Amerika gelanceerde pick up uitvoering.

Hummer wordt in ons land vooralsnog vanuit één locatie verkocht: de hoofdvestiging in Houten. Op afzienbare termijn komen er meerdere verkooppunten en komt er in die showrooms meer keuze. Daarmee zullen de verkoopaantallen volgens Kroymans twijfel ook stijgen. General Manager Jeroen Beek van Kroymans Hummer maakte onlangs bekend dat het Amerikaanse merk vanaf nu voor een professionele aanpak in Europa kiest.

Hummer

Beek: "De kernwaarden van Hummer waren en zijn premium stijl en onovertroffen off-road mogelijkheden. Dat concept gaan we uitbouwen door het merk Hummer in nieuwe segmenten te introduceren en tegelijkertijd de bestaande modellen te perfectioneren". Beek verwijst daarmee onder andere naar de compleet nieuwe Hummer H3, die later dit jaar tijdens een internationale automobieltentoonstelling voor het eerst aan het publiek wordt getoond en daarna in de loop van volgend jaar leverbaar wordt. De H3 zal dezelfde terreinmogelijkheden bieden als de bestaande Hummer modellen, maar bedient door zijn formaat en prijsklasse een aanzienlijk groter publiek dan tot nu toe het geval was.

Nu de fabrikant een officile Hummer importeur voor de Benelux en Duitsland heeft aangesteld, ondervindt de consument ook voordelen. Zo worden de officieel ingevoerde auto's aan de Europese eisen en wensen aangepast. Denk aan zaken als een kilometerschaal in de snelheidsmeter, een radio die de juiste frequenties bestrijkt, Europese verlichting, de nieuwste specificatiedetails en vanzelfsprekend de garantievoorwaarden zoals die in Europa gewoon zijn. Bovendien worden de Hummers door op de fabriek geschoold personeel onderhouden. Kroymans Hummer B.V. is vanaf september operationeel. De Hummer H2 is leverbaar vanaf € 97.400,- inclusief BTW en BPM.

Hummer Hummer
 
Websitewww.hummereurope.com
Deel via