3 september 2004
 

Honda CR-V (1997 - 2007)

Honda CR-V nu ook met dieselmotor

3 september 2004 | Belangrijk nieuws voor Honda is de CR-V in dieseluitvoering. De CR-V is volgens Honda al jarenlang één van de best verkopende SUV's met benzinemotor in Europa. Dat dit model nu ook beschikbaar komt met de 2.2 i-CTDi zal die populariteit naar verwachting fors doen stijgen. In de Accord 2.2 i-CTDi heeft deze dieselmotor zich inmiddels mogen bewijzen.

Aan de voorzijde valt direct de forsere bumper op. Ook de mistlampen zijn nieuw. De koplampen zijn voortaan voorzien van drie projector-style lichtunits. Ook de grille is vernieuwd en herkenbaar aan twee verchroomde spijlen. De achterzijde van de CR-V is ook gewijzigd. De achterbumper is van een nieuw design en de karakteristieke hooggeplaatste achterlichten zijn voorzien van heldere knipperlichten en grotere achteruitrijlampen. Ook de reservewielafdekking, portierhendels, dorpel- en middenstijlbekleding, spatbordbeschermers en spatlappen zijn van een nieuw ontwerp. De dieseluitvoeringen krijgen standaard een spoiler boven de achterklep, voor een betere arodynamica.

Ook het interieur van de CR-V is vernieuwd. De stoelbekleding en andere materialen zijn van een betere kwaliteit. Andere vernieuwingen betreffen het stuurwiel met geintegreerde bediening voor de audio. Ook de armsteunen en plafondhandgrepen (die gedempt terugveren) zijn vernieuwd. De portierhendels en ventilatie-/verwarmingsdraaiknoppen zijn voorzien van een verchroomde omlijsting. De Executive (en tegen meerprijs ook de ES uitvoering) is voorzien van lederen interieur en een met leder bekleed stuurwiel, versnellingspookknop en portierpanelen, in combinatie met verwarmde voorstoelen. Om het zicht naar achteren te verbeteren kunnen de drie hoofdsteunen op de achterbank nu in de rugleuning verzinken, wat betekent dat ze in de laagste positie het uitzicht niet belemmeren.

Honda CR-V (1997 - 2007)

De CR-V met 2.2 i-CTDi krachtbron komt met een handgeschakelde 6-versnellingsbak. De versies met de 110kW/150 pk sterke 2.0 DOHC i-VTEC benzinemotor beschikken over een handgeschakelde 5-versnellingsbak of een 4-traps automaat. Elke CR-V is voorzien van een nog verder verfijnd Real Time 4WD systeem, dat automatisch de vierwielaandrijving in- en uitschakelt wanneer de omstandigheden daarom vragen.

De vernieuwde CR-V staat vanaf oktober bij de Honda dealers. De versies met 2.2 i-CTDi krachtbron zijn leverbaar vanaf maart 2005. Prijzen zijn eind september 2004 bekend.