30 juli 2004
 

MG

MG viert 80 jarig bestaan op Silverstone

30 juli 2004 | Het grootste aantal MG sportwagens en personenautos ooit verzamelde zich in het weekend van 23 t/m 25 juli op het circuit van Silverstone voor het MG Car Club International Festival om het 80-jarig bestaan van MG te vieren. Dit evenement werd voor de 54e maal georganiseerd en was het grootste MG-festijn tot nu toe, met een opkomst van zo'n 5.000 MGs' en 30.000 bezoekers. MG-liefhebbers hadden vanuit alle uithoeken van de wereld de reis naar Engeland ondernomen om het evenement bij te wonen, zodat nagenoeg ieder MG-model dat ooit werd geproduceerd, te bewonderen was.

De MG Car Club, daarbij uitgebreid ondersteund door de MG Rover Group, verzorgde een historische reis door de tijd van de eerste MG's naar de meest recente MG XPower SV sportwagen, tentoongesteld in een speciale feesttent. Het event kende een uitgebreid scala aan programmaonderdelen, zoals model-gebonden parkeerplaatsen en een MG raceprogramma met in totaal meer dan 500 competitie-auto's die deelnamen aan 16 afzonderlijke races. Andere MG 80 Jaar activiteiten waren de sprint-wedstrijden, rallyproeven, een groot marktplein met deelnemende bedrijven, een proefrit-programma, een internationaal concours delegance, parades, circuitrijden met de eigen auto, speciale tentoonstellingen en andere publieksevenementen.

MG

Naast de ruim 500 deelnemende autos aan de MGCC races werd er ook een ronde verreden uit het BRDC monopostokampioenschap. Aan de start van de races verschenen MG's uit de beginjaren, zoals de eerste Brooklands, tot de meest recente TF en ZR competitiewagens.

Roger Pearce, een pure MG liefhebber, is een onvervalste MG-fanaat en ondernam een lange reis met zijn auto, een MGB GT, om het jubileum op Silverstone bij te wonen. Het vertrekpunt van zijn wereldreis was zijn 'EmGee Workshop' in Randburg, Zuid Afrika. Met zijn MGB GT uit 1973 reed Roger in 39 dagen helemaal alleen meer dan 12.000 kilometer via Zambia, Tanzania, Kenia, Ethiopie, Soedan, Egypte en Italie naar het circuit van Silverstone in Engeland. Roger is eigenaar van EmGee Workshop in Randburg SA, overigens de oude telegrambenaming van de vroegere Abingdon-fabriek, waar hij klassieke MGs onderhoudt. Hij is ook de houder van enkele langeafstandsrecords (24, 48 en 72 uur) van Zuid Afrika. Ook deed hij mee aan races over een afstand van 5.000 en 10.000 kilometer. In 1967 werd Roger gekroond tot Zuid-Afrikaans racekampioen, natuurlijk in een MGB GT.

MG MG
 
Websitewww.mg-rover.nl
Deel via