26 juli 2004
 

Jeep

Record aantal deelnemers tijdens Euro Camp Jeep

26 juli 2004 | Honderden Jeep liefhebbers uit heel Europa en daarbuiten zijn bijeengekomen in de buurt van de Oostenrijkse Faaker See voor de vierde Euro Camp Jeep, een evenement waarbij het merk Jeep, de auto's en de bijbehorende lifestyle centraal staan. Tijdens het driedaagse evenement hebben naar schatting 850 Jeep rijders met circa 370 auto's het prachtige gebied van de Oostenrijkse zuidelijke Alpen bezocht. Het exclusieve, jaarlijks gehouden Euro Camp Jeep biedt deze liefhebbers een keur aan 4x4 activiteiten en is een ontmoetingsplek voor het uitwisselen van ervaringen.

De deelnemers aan deze vierde Euro Camp Jeep waren afkomstig uit meer dan 20 verschillende landen; de organisatie verwelkomde dit jaar voor het eerst deelnemers uit Egypte, Roemenie, Oekraine en de Verenigde Staten. "Het toenemende bezoekersaantal uit zo veel verschillende landen getuigt van de passie voor het merk Jeep, de merkwaarden en de Jeep lifestyle", vertelt Joe Eberhardt, Executive Vice President Global Sales, Marketing & Service van de Chrysler Group.

Jeep

Hoewel deelnemers voor de meeste activiteiten hun eigen Jeep gebruiken, is er ook de mogelijkheid te rijden in historische, militaire Jeeps, onder begeleiding van gespecialiseerde instructeurs. Ook wordt een verzameling klassieke Jeep voertuigen tentoongesteld, evenals het studiemodel dat tijdens de autotentoonstelling van Detroit in januari van dit jaar debuteerde, de Jeep Rescue en de speciale Jeep Wrangler, bekend als het voertuig van Lara Croft in de film Tomb Raider II.

Jeep en DaimlerChrysler leveren - als onderdeel van de Tread Lightly! campagne ter ondersteuning van verantwoord off-road rijden met oog en hart voor de natuur - een bijdrage aan een belangrijk natuurproject in de regio Karinthie. Voor elke deelnemende Jeep aan Euro Camp Jeep 2004 wordt een donatie gedaan voor de aanschaf van een stuk land de zogenoemde Bear Mile en een speciale brug die ervoor moeten zorgen dat de bruine beer, die nu voorkomt in Slovenie, ook weer zijn originele habitat in de Oostenrijkse Alpen gaat bewonen.

Jeep Jeep
 
Websitewww.jeep.nl
Deel via
 
 
> De nieuwste tests en het laatste nieuws in je mailbox
Schrijf je nu in voor de gratis Autozine-nieuwsbrief!