26 juli 2004
Volvo V50

Volvo V50

Op maat gemaakte accessoires voor Volvo V50 bij Heico

26 juli 2004 | De nieuwe Volvo V50, opvolger van de V40, leent zich volgens Heico Sportiv bij uitstek voor individualisering. Voor de V50 rijders die het graag een tikkeltje exclusiever hadden gewenst, biedt deze specialist een uitgebreid gamma accessoires aan naar analogie met de Heico V50 type "HS5".

Heico Sportiv ontwikkelt voor vele turbo-motoren power-upgrades. Heico baseert zich bij de ontwikkeling van de performance kits voornamelijk op testresultaten die werden afgeleid uit de racerij. Alle performance kits worden uiteraard afgeleverd met 24 maanden garantie en een Duits TÜV-certificaat.

De ingenieurs zijn echter niet gestopt na de ontwikkeling van de performance kits alleen. Ook het uitlaatsysteem van de nieuwe V50 werd onder handen genomen. Heico biedt intussen reeds een uitlaat-sierstuk aan in roestvrij staal. Voor wie meer wenst, is er een uitlaatdemper met dubbel sierstuk. Dit uitlaatsysteem is vervaardigd uit edelstaal en is optimaal afgesteld op de Volvo motor. Voornamelijk in combinatie met benzinemotoren zal dit uitlaatsysteem ook een speciale motor-sound creeren.

Volvo V50

Met Heico sportveren wordt de wagen 30 mm verlaagd (conform aan de actuele Belgische normen) en in combinatie met de Volution velg in 8x18 ET45 (met rubber in 225/40R18) kan de V50 het meest veeleisende traject beter aan. Niet alleen de Volution velg is een belangrijk stijlelement. Heico heeft voor de V50 ook een front spoiler voorzien die de kunststof onderzijde van de neus van de V50 verbergt. Verder heeft de leverancier ook een variant voorzien in de stijl van de R-sport-frontspoiler die met een extra carbon-toepassing werd afgewerkt. Heico zal dit gamma in de toekomst nog aanvulen met de frontgrill en andere spoileraccenten.

Het interieurconcept van de nieuwe V50 met het hangende midden-dashboard legt nieuwe accenten. Ook het Heico gamma voorziet in de mogelijkheden om nog extra accenten te leggen in het interieur. Heico biedt voor de V50 verschillende acessoires aan in aluminium met onder meer een set aluminium pedalen, een aluminium voetsteun, een set aluminium instaptreden voor de voor- en achterportieren en verder ook een set aluminium deurpins. Alle aluminium accessoires zijn uiteraard voorzien van het Sportiv logo.

De vermelde accessoires zijn eveneens verkrijgbaar voor de nieuwe Volvo S40.