16 juli 2004
 

Volvo

Vernieuwde Volvo S60, V70 en XC70 nu leverbaar

16 juli 2004 | De vernieuwde Volvo S60, V70 en XC70 arriveren binnenkort bij de Volvo-dealer. De prijzen starten met 32.450 euro voor de nieuwe Volvo S60. De auto's zijn uiterlijk op een aantal punten gewijzigd, waardoor ze vooral gespierder en toch eleganter ogen. Volvo introduceert ook een aantal nieuwe veiligheidstoepassingen, waaronder het Blind Spot Information System (BLIS) en waterafstotend glas.

Volvo heeft ervoor gekozen het uiterlijk van de auto's licht aan te passen. Meer was volgens de fabrikant niet nodig, want deze modellen zijn onverminderd populair. Het interieur is echter grondig onder handen genomen en heeft nu een luxueuzere uitstraling, een nieuwe, multifunctionele tunnelconsole en nieuwe Volvo-stoelen met meer instelmogelijkheden. Daarnaast levert Volvo nu op de S60, V70 en XC70 het Volvo Four-C chassis, bekend uit de R-modellen. Bij dit zelfregulerende onderstel wordt met behulp van diverse sensoren het weggedrag van de auto in de gaten gehouden en aangepast. De bestuurder kan door middel van een knop het dashboard kiezen uit de standen Sport of Comfort.

Volvo

Nog belangrijker dan de uiterlijke aanpassingen zijn de nieuwe veiligheidsvoorzieningen in de vernieuwde modellen. Uniek is het Blind Spot Information System (BLIS) dat tegen meerprijs leverbaar is. Hierbij wordt de dode hoek van de auto met camera's in de gaten gehouden en de bestuurder met een controlelampje bij de buitenspiegel gewaarschuwd. Daarnaast introduceert Volvo op de nieuwe S60, V70 en XC70 het zogenaamde Water Repellent Glas (WRG). Dit waterafstotende glas wordt toegepast in de buitenspiegels en de zijruiten en voorkomt dat regenwater het zicht belemmert.

De vernieuwde Volvo S60 is leverbaar vanaf 32.450 euro. De prijslijst van de V70 begint bij 37.315 euro, terwijl aan de goedkoopste XC70 een prijskaartje van 47.915 euro hangt.

Volvo
 
Websitewww.volvocars.nl
Deel via