16 juli 2004
 

Maserati

Maserati maakt zich op om 90-jarig jubileum te vieren

16 juli 2004 | Op 1 december 1914 stichtte Alfieri Maserati de Societa Anonima Officine Alfieri Maserati, destijds gevestigd aan de Via de Pepoli 11 in Bologna. Het bedrijf specialiseerde zich in het prepareren van auto's voor deelname aan wegwedstrijden. Deze datum markeerde het begin van de geschiedenis van een van de meest glorieuze merken in de automobielwereld. De onderneming die wereldberoemd zou worden vanwege haar internationale racesuccessen en het produceren van auto's, die later mijlpalen zijn geworden dankzij zowel hun technologie als hun verfijnde Italiaanse vormgeving.

De eerste Maserati was de Tipo 26, die direct al een klasseoverwinning in de wacht sleepte tijdens de Targa Florio in 1926. Met deze overwinning ontstond het symbool van Maserati, de Drietand, dat was ontworpen door Mario Maserati. Mario was een artiest en een schilder en deelde niet dezelfde hartstocht voor autos zoals zijn broers. Zijn inspiratie deed hij op toen hij het standbeeld van Neptunus schilderde op het belangrijkste plein van Bologna, het Piazza Maggiore.

Maserati

Na de verhuizing naar Modena in 1939 naar de nu historische fabriek aan de Viale Ciro Menotti 322, en meer recent de hernieuwde lancering door Ferrari, realiseert Maserati wederom een belangrijke doelstelling door zich op te maken voor het vieren van haar 90-jarig bestaan met een uniek evenement. De jubileumfestiviteiten zullen dit jaar op 17, 18 en 19 september plaatsvinden, met autos die door een tocht Milaan en Rome zullen verbinden met een stop bij de fabriek in Modena. Er zullen drie groepen Maserati's deelnemen:

  1. 90 jaar geschiedenis: 90 Maserati Spyder- en Coupe-modellen uit de huidige modelreeks zullen gedecoreerd worden om een belangrijke gebeurtenis uit de afgelopen 90 jaar te gedenken. Zo zal bijvoorbeeld het jaar 1969 worden herdacht met de landing van de eerste mens op de maan.
  2. Classic Tour: Maserati-modellen van voor 1984, waaronder enkele zeer gedenkwaardige types uit de geschiedenis van het merk met de Drietand.
  3. Celebrity Tour: Een gelegenheid voor Maserati-eigenaren om deel te nemen aan het evenement, tijdens een trip van Modena naar Rome aan het stuur van hun eigen auto.

Zon speciaal evenement zou niet hebben kunnen plaatsvinden zonder de gewaardeerde steun van de belangrijkste zakenpartners van Maserati: een groep van vooraanstaande bedrijven. Elk ervan toonaangevend in de eigen bedrijfstak, terwijl ze dezelfde belangrijke waarden delen met Maserati. De sponsors van het evenement zijn: Pirelli, Audemars Piguet, 3M en Barilla, terwijl Ermenegildo Zegna, Cavalieri Hilton, Laurent Perrier, Carrozzeria Campana en Mario Neri de officiele leveranciers zijn.

Maserati Maserati
 
Websitewww.maserati.com
Deel via