18 juni 2004
 

Rover

MG Rover & Shanghai Automotive Industry Corporation kondigen samenwerking aan

18 juni 2004 | MG Rover Group, met moedermaatschappij Phoenix Venture Holdings (PVH), en Shanghai Automotive Industry Corporation (SAIC) kondigen aan dat zij, na al eerder overeenstemming te hebben bereikt, een exclusieve overeenkomst zijn aangegaan waarbij beide bedrijven een verstrekkende strategische samenwerking kunnen ontwikkelen.

Deze samenwerking zal de financiele basis vormen voor de ontwikkeling van nieuwe modelprogramma's en zal tevens de ontsluiting van de mondiale automobielmarkt voor de merken MG en Rover mogelijk maken. Daartoe zal uiteraard de zeer belangrijke markt van China behoren.

Het ondertekenen van de overeenkomst vond op 16 juni plaats in het hoofdkantoor van SAIC in Shanghai. Bij de ceremonie was een delegatie van het topmanagement van beide ondernemingen aanwezig, waaronder Nick Stephenson (Vice-Chairman PVH), de heer Chen Xianglin (Chairman SAIC) en de heer Hu Maoyuan (President SAIC).

Kevin Howe, Group Chief Executive van PVH, verklaarde: "Wij hebben de laatste tijd met verschillende bedrijven in China onderhandelingen gevoerd. We zijn zeer verheugd over het vooruitzicht om met zon succesvolle en gerespecteerde partner een samenwerkingsverband aan te gaan dat zal zorgen voor een fikse verkooptoename van onze huidige en toekomstige producten".

Beide merken zullen zo snel mogelijk nadere mededelingen doen, zodra de noodzakelijke, wettelijke goedkeuringen zijn verkregen.

 
Websitewww.rover.nl
Deel via