9 juni 2002
 

Chrysler PT Cruiser

Chrysler PT Cruiser nu leverbaar als bedrijfsauto

9 juni 2002 | De Chrysler PT Cruiser zal vanaf september dit jaar ook in een bedrijfsauto-uitvoering leverbaar zijn onder de naam PT Cruiser Custom Van. Deze versie biedt naast zijn kenmerkende vormgeving en complete standaarduitrusting, een grote, praktisch ingerichte laadruimte. De PT Cruiser Custom Van zal leverbaar zijn met een 2.0 liter benzine- en 2.2 Common Rail Dieselmotor. Het model moet daarmee aantrekkelijker zijn voor het zakelijke segment.

Met de PT Cruiser Custom Van biedt Chrysler volgens eigen zeggen een opvallend visitekaartje voor ondernemers die op zoek zijn naar een representatieve, functionele en comfortabele bedrijfsauto waarmee zij zich duidelijk kunnen onderscheiden. Uiteraard voldoet de PT Cruiser Custom Van aan de laatste Nederlandse wetgeving op het gebied van grijs kentekenuitvoeringen. Het rechter achterportier is niet geblindeerd, zodat de bestuurder maximaal zicht naar achteren heeft. Dit komt ook de veiligheid van de andere weggebruikers ten goede. Het bestuurderscompartiment wordt van de laadruimte afgeschermd met een volledig schot, waarin een raam is aangebracht. De laadruimte beschikt over een maximaal laadvolume van 1,1 m3. De vloer is afgewerkt met tapijt. De laadruimte is toegankelijk via de aan de bovenzijde scharnierende achterklep en beide achterportieren.

Chrysler PT Cruiser

Evenals de PT Cruiser personenauto is de PT Cruiser Custom Van leverbaar in drie uitvoeringen, als Classic, Touring of Limited. Het basismodel beschikt over onder meer airconditioning, elektrische bediening van ramen en buitenspiegels en een in hoogte verstelbaar stuurwiel. De Touring- en Limited versie kunnen naar keuze worden geleverd met de 2.0 liter benzinemotor met multipoint injectie of de common rail dieselmotor met een cilinderinhoud van 2.2 liter. De Classic-uitvoering wordt uitsluitend met de benzinemotor geleverd.

De prijslijst wordt aangevoerd door de PT Cruiser 2.0i Classic Custom Van met een vanaf prijs van € 16.345,-, exclusief BTW.