29 mei 2004
 

Cadillac SRX

Cadillac maakt prijzen SRX bekend

29 mei 2004 | De voorbereidingen van de lancering van de compleet nieuwe Cadillac SRX zijn in volle gang. De presentatie van het crossover model betekent een nieuwe mijlpaal voor het in ons land gevestigde Cadillac Europe. Na de start van de zelfstandige Europese importvestiging en zijn nieuwe dealerorganisatie volgde kort geleden de presentatie van het eerste nieuwe model, de XLR roadster met een automatisch werkende hardtop. Nu is de beurt dus aan de volgende Europese revival van het Amerikaanse merk. Ook de SRX bedient een voor Cadillac totaal nieuwe doelgroep.

De SRX wordt standaard geleverd in vijfpersonen uitvoering, maar is desgewenst ook beschikbaar met een derde zitrij. Er is een keuze uit een 3.6 liter V6 met 262 pk (342 Nm trekkracht) en een 4.6 liter V8 met 325 pk (427 Nm). Ze laten topsnelheden noteren van respectievelijk 200 kilometer per uur en 226 kilometer per uur. De nieuwe Cadillac is gebouwd op het zogenaamde Sigma platform, dat ook onder de toekomstige geheel nieuwe STS te vinden zal zijn. De SRX heeft automatisch variabele vierwielaandrijving. Op de V8 is Magnetic Ride standaard. Het systeem biedt door zijn concept een variabele schokdemperwerking die zich aan veranderende omstandigheden en wegoppervlakken kan aanpassen.

Zowel de V6- als de V8-versie worden onder andere geleverd met lederen bekleding, links en rechts gescheiden instelbare klimaatregeling, airconditioning achterin, lichtmetalen wielen, parkeerassistent achter, bandendruk sensoren en bijbehorende waarschuwing, Xenon koplampen, een automatische vijfversnellingsbak, een geavanceerde vierwielaandrijving, tractiecontrole en Cadillacs Stabilitrak stabiliteitsregeling. Het interieur is in drie verschillende kleuren leverbaar: lichtgrijs, eboniet en een neutrale lichte tint. Voor de lak is er een keuze uit negen verschillende kleuren.

Cadillac SRX

Uiteraard kan de koper zijn SRX ook nog aan zijn eigen specifieke wensen en eisen aanpassen. Zo is er een elektrisch bedienbaar glazen dak dat boven de eerste en tweede zitrij kan worden geopend. Uniek door zijn enorme afmetingen: twee vierkante meter. Even opvallend is de elektrische bedienbaarheid van de optionele derde zitrij. Met een druk op de knop verandert de SRX van een vijfzitter in een zevenzitter.

De Cadillac SRX V6 wordt geleverd voor 59.950 Euro. Het betreft een Elegance uitvoering. De SRX Sport Luxury V8 is er voor 80.950 Euro. Ook de zescilinder uitvoering komt er overigens in die Sport Luxury versie. In juli komt eerst de V8 naar ons land, drie maanden later wordt de V6 leverbaar.