21 mei 2004
Toyota Corolla (2002 - 2007)

Toyota Corolla (2002 - 2007)

Toyota onthult nieuwe Corolla tijdens Autosalon van Madrid

21 mei 2004 | Na de zojuist geïntroduceerde volledige nieuwe Toyota Corolla Verso is het nu de beurt aan de overige Corolla modellen. De bestverkochte auto ter wereld ondergaat een groot aantal wijzigingen op de Hatchback, Sedan en Wagon, zoals deze week op de Autosalon van Madrid te zien is. Een en ander heeft onder meer betrekking op design en veiligheidsniveau. Opvallendste nieuws is de nieuwe 1.4 D-4D Common Rail dieselmotor (90 pk/66 kW) eventueel gekoppeld aan een Multi-Mode Automaat (M-MA).

De vernieuwde Corolla wordt leverbaar met een nieuwe 1.4 D-4D (90 pk/66 kW) Common Rail dieselmotor. Deze motor vervangt de 2.0 D-4D motor (90 pk/66 kW) die 180 kg woog. De nieuwe, aluminium 1.4 D-4D motor weegt slechts 108 kg, wat de rijdynamiek natuurlijk ten goede komt. Andere voordelen van deze motor zijn de lagere CO2-uitstoot, een gunstiger verbruik en betere prestaties. Het koppel bedraagt 190 Nm, waardoor veel souplesse aan de dag wordt gelegd. Het spreekt voor zich dat deze motor voldoet aan de EURO IV emissie-eisen. De nieuwe 1.4 D-4D dieselmotor kan worden gecombineerd met een Multi-Mode Automaat (M-MA). Het systeem combineert het gedrag van een automaat met dat van een handgeschakelde transmissie. De andere motoren in de Corolla zijn de 1.4 VVT-i (97pk/71 kW ) en de 1.6 VVT-i (110 pk/81 kW) benzinemotoren. De sportieve Corolla T Sport is uitgerust met een 192 pk/141 kW sterke 1.8 VVTL-i.

Toyota Corolla (2002 - 2007)

Het uiterlijk van de nieuwe Corolla is moderner geworden en kent dezelfde designtaal als dat van de Toyota Corolla Verso en de Toyota Avensis. Met name de voorzijde van de Hatchback (3- en 5-deurs) is vernieuwd. De meest opvallende elementen zijn de druppelvormige koplampen, de nieuwe grille en een scherp gelijnde voorbumper. De achterbumper is vergroot en heeft een brede, smalle opening die voor een sportieve uitstraling zorgt. De nieuwe achterlichten zijn rood met twee witte, cilindervormige delen. De mistlampen voor zijn meer naar de zijkant geplaatst waardoor de auto breder lijkt.

Het interieur van de nieuwe Corolla is rijker uitgerust en heeft een hogere kwaliteitsuitstraling. ED2, het Europese designcentrum van Toyota, ontwikkelde nieuwe bekledingsmaterialen die in alle uitrustingsniveaus worden geintroduceerd. Het stuurwiel is nieuw ontworpen voor een betere uitstraling en veiligheid. Het kan nu in alle versies in lengte (axiaal) en hoogte worden versteld. De bedieningstoetsen van het audiosysteem zijn geintegreerd in een spaak van het stuurwiel om de bediening gemakkelijker en veiliger te maken.

Toyota Corolla (2002 - 2007)

Ook de veiligheidsvoorzieningen in de Toyota Corolla zijn verbeterd. Vehicle Stability Control (VSC) Traction Control (TRC) en Brake Assist (BA) zijn nu gezamenlijk op diverse versies verkrijgbaar. Andere belangrijke onderdelen - zoals de automatische dimmende binnenspiegel en een regensensor op de ruitenwissers - zijn standaard in de Linea Sol en Executive. Om de passieve veiligheid te verbeteren, hebben beide SRS airbags voorin nu een tweefasen opblaassysteem. De passagiersairbag voorin heeft een schakelaar aan de zijkant van het instrumentenpaneel, die het mogelijk maakt de airbag met een sleutel uit te schakelen. Curtain airbags zijn nu in de hele serie standaard, wat het totaal aantal airbags op acht brengt.

De vernieuwde Toyota Corolla Hatchback (3- en 5-deurs) staat vanaf begin juli bij de Toyota dealer. De vernieuwde Sedan en Wagon volgen medio augustus. De 1.4 D-4D M-MA Linea Terra 3-deurs Hatchback (met standaard airconditioning) wordt geleverd voor een consumentenprijs van 21.890,- euro. In het kader van een introductieaanbod wordt voor de M-MA geen meerprijs berekend De consumentenprijs start bij 16.390,- euro voor de basisversie van de Corolla Hatchback 3-deurs.