17 mei 2004
 

Rover

Wereldrecord voor motor van MG Rover

17 mei 2004 | De K-Series krachtbron, geproduceerd en geleverd door Powertrain Ltd, kan wederom een beker in de prijzenkast plaatsen. Het Britse automagazine Autocar heeft onlangs de resultaten bekend gemaakt van een vergelijkingstest tussen productieautos en dan vooral de acceleratieprestaties. Daarbij moest de Britse lichtgewicht 1.8-liter viercilinder zestienklepper het opnemen tegen de absolute wereldtop op automobielgebied.

De K-Series motor van Powertrain realiseerde een nieuw wereldrecord. Voorzien van deze krachtbron liet de Caterham Seven R500 een tijd van 10,73 seconden noteren voor de acceleratie van 0 tot 100 mijl per uur (160 km/u) en weer terug naar stilstand. De 60 mijls grens (96 km/u) werd in slechts 3,21 seconden aangetikt en die van 100 mijl per uur (160 km/u) in 6,92 seconden. Daar aangekomen ging de Caterham vol in de remmen, waarna de wijzer van de stopwatch een tijd van slechts 10,73 secondes aanwees. Een wereldrecord!

Rover

De Caterham presteerde volgens Autocar beter dan auto's die tienmaal zo duur zijn, zoals de Ferrari Enzo die op de tweede plaats eindigde. De Caterham was zelfs sneller dan de Suzuki GSX-R1000 en realiseerde bovendien een snellere tijd dan de McLaren F1 road car. Het Autocar Magazine roadtest team heeft in totaal 47 auto's getest, waaronder de Porsche 911 Turbo, de BMW CSL, de Aston Martin DB9, de Pagani Zonda en de Ferrari Enzo.

Fraser Welford-Winton, managing director van Powertrain Ltd: "Wederom heeft de K-Series motor de voordelen van de unieke combinatie van een lichtgewicht constructie, kracht en prestaties gedemonstreerd. Het is prachtig om te zien hoe de Engelse combinatie van Caterham Cars en Powertrain Ltd de voltallige concurrentie van grote namen uit de wereld van exclusieve sportwagens te snel af is. David tegen Goliath, en gewonnen".

Rover Rover
 
Websitewww.rover.nl
Deel via
 
 
> De nieuwste tests en het laatste nieuws in je mailbox
Schrijf je nu in voor de gratis Autozine-nieuwsbrief!