29 april 2004
 

Opel Combo

Nieuwe motoren voor Opel Combo en Tour

29 april 2004 | Opel zal de Combo en de Tour met de nieuwe 1.3-liter common-rail turbodiesel-motor voor het eerst aan het publiek presenteren tijdens de International Motor Show 2004 in Lissabon (30 april tot en met 5 mei). De 1.3-liter CDTi (51 kW/70 pk) is de eerste krachtbron uit een nieuwe generatie motoren voor de Combo-modellen. Bovendien zijn de Combo en de Tour leverbaar met een nieuwe 1.7 CDTi common-rail turbodiesel (74 kW/100 pk) en een 1.4-liter (66 kW/90 pk) EcoTec benzinemotor, voorzien van de brandstofbesparende TwinPort-technologie.

De moderne 1.3 CDTi turbodiesel met variabele, directe multi-injectie is de eerste turbodieselmotor in de serie voor de Combo en de Tour. Deze compacte common-rail dieselmotor verbruikt volgens de fabrikant vijf liter diesel op een afstand van 100 km. Het maximum koppel bedraagt 170 Nm. Een eveneens nieuwe krachtbron in de Combo-modellen is de 74 kW/100 pk sterke 1.7 CDTi turbodiesel. Met dezelfde cilinderinhoud produceert de nieuwe dieselmotor een derde meer vermogen dan de voorgaande 1.7 DTi dieselmotor (55 kW/75 pk) en heeft hij een aanzienlijk hoger koppel van 240 Nm, terwijl het brandstofverbruik gelijk blijft.

Opel Combo

Naast de twee nieuwe CDTi turbodiesels levert de 1.4-liter EcoTec benzinemotor met TwinPort-technologie ook een economische prestatie. Dankzij de variabele inspuiting en hoge mate van uitlaatgascirculatie reduceert de brandstofbesparende TwinPort-technologie het brandstofverbruik van de Opel Combo en de Tour. De benzinemotor met een vermogen van 66 kW/90 pk en een maximum koppel van 125 Nm zorgt bovendien voor voldoende prestaties.

Het interieur van de Combo en de Tour heeft eveneens een verandering ondergaan: een nieuwe generatie Infotainmentsystemen heeft zijn intrede gedaan. De nieuwe Combo-modellen zijn te bestellen vanaf juli dit jaar en levering vindt plaats vanaf september.

Opel Combo Opel Combo
 
Websitewww.opel.nl
Meer informatie
Deel via
 
 
> De nieuwste tests en het laatste nieuws in je mailbox
Schrijf je nu in voor de gratis Autozine-nieuwsbrief!