5 juni 2002
 

Semperit Speed-Comfort

nieuwe zomerband bij semperit

5 juni 2002 | Voor automobilisten die veiligheid en comfort een belangrijke factor vinden, brengt Semperit het komende zomerseizoen de nieuwe Speed-Comfort op de markt. Door zijn evenwichtige profielgeometrie biedt deze band volgens de fabrikant rijcomfort, bijzonder weinig band- en rijbaangeluid, een hoge rijstabiliteit en betrouwbare handling. Tegelijkertijd zou hij op natte wegen voor grip op het hoogste niveau zorgen. De Speed-Comfort zal vanaf de lente in 12 maten tussen 13 en 15 inch in de snelheidklassen H en V (210 en 240 km/h) leverbaar zijn.

Comfort bij het autobanden bestaat uit mechanisch comfort (demping) en akoestisch comfort (de geluidsverhouding). De nieuwe Speed-Comfort slaat volgens Semperit in beide disciplines een zeer goed figuur. Het geluid wat door de rijbaan geproduceerd wordt, wordt door de band opgenomen en als gedempt ervaren. Dit wordt mogelijk door de uitgemeten profielgeometrie, door ontkoppelde profielgroeven met gevarieerde dieptes en het goed dempende zijwangmengsel. De nieuwe Speed-Comfort is daarmee een zeer comfortabele band met weinig afrolgeluid.

Semperit Speed-Comfort

Ook bij nat wegdek belooft Semperit ook voordelen. Zijn brede omlopende groeven en de opstaande dwarsgroeven zorgen voor een efficiente waterafvoer en voorkomt zo het gevaar van het opzwemmen. Een verdere plus van de nieuwe Speed Comfort is de vlakke contour. Deze zorgt voor een gelijkmatige bodemdrukverdeling en verlengt zo de levensduur van de band.

In vergelijking met zijn voorganger hebben de bandenontwikkelaars van Semperit duidelijke voortgang gerealiseerd. Zo is de Speed-Comfort bij de beoordeling van het comfort vier procent en bij de beoordeling van het afrolgeluid drie procent beter in vergelijking met de Top-Speed 2. Ook de bescherming tegen aquaplaning kon in vergelijking met zijn voorganger met drie procent verbeterd worden.

Semperit Speed-Comfort
 
Websitewww.conti-online.com
Deel via
 
 
> De nieuwste tests en het laatste nieuws in je mailbox
Schrijf je nu in voor de gratis Autozine-nieuwsbrief!