19 april 2004
 

Chrysler PT Cruiser cabrio

Chrysler maakt prijzen PT Cruiser cabrio bekend

19 april 2004 | Dit voorjaar breidt de Chrysler-dealer de PT Cruiser-familie uit met de komst van de nieuwe Chrysler PT Cruiser Cabrio. Met zijn bijzondere ontwerp en vierzits interieur belooft de PT Cruiser Cabrio een cabrio te worden die zich op alle fronten onderscheidt. De vanafprijs is vastgesteld op € 29.395,-.

De PT Cruiser Cabrio is de achtste versie van dit Chrysler-model die sinds het internationale debuut van de PT Cruiser in het jaar 2000 het modelgamma komt versterken. De Chrysler PT Cruiser Cabrio behoudt veel van de unieke stijlelementen van de oorspronkelijke PT Cruiser, maar werkt zijn uitgesproken retro-design verder uit. De in carrosseriekleur uitgevoerde Sport Bar-rolbeugel aan de B-stijl met apart uitgespaarde verlichting werd ontworpen om de luchtstroom over de achterpassagiers te leiden en zo een minimum aan turbulentie en geluid te genereren. Dankzij het lage geluidsniveau moeten inzittenden hun conversatie kunnen voortzetten wanneer het dak open is. Het extra dikke, stoffen cabriodak beperkt de rijgeluiden wanneer het dak gesloten is.

Er zijn twee versies van de PT Cruiser Cabrio beschikbaar, de Limited en de GT Turbo, met ieder hun eigen kenmerken qua techniek en uitrusting. Er is keuze uit twee krachtige benzinemotoren: een 2.4-liter atmosferische motor van 150 pk met handgeschakelde versnellingsbak of automatische transmissie voor de Limited, en een 2.4-turbomotor die 220 pk levert en gekoppeld wordt aan een handgeschakelde vijfversnellingsbak voor de GT Turbo.

Chrysler PT Cruiser cabrio

Het lederen, tweekleurige interieur heeft een passagiersstoel voorin die wegklapt en naar voren schuift voor een makkelijke instap naar de twee stoelen achterin. Deze laatste twee kunnen symmetrisch worden neergeklapt om de laadruimte te vergroten.

In Nederland zijn de consumentenprijzen als volgt vastgesteld:

  • PT Cabrio 2.4i Limited m/t € 29.395,-
  • PT Cabrio 2.4i Limited a/t € 31.095,-
  • PT Cabrio 2.4i GT Turbo m/t € 34.495,-